De ontmoeting: Hester Tadema

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? In de serie De ontmoeting vandaag zangeres Hester Tadema, een jonge talentvolle zangeres uit Katlijk. Ze wordt op 7 februari geïnterviewd in De Voorbeschouwing.

Op 27 februari  geeft ze met haar volledige band een try-out in Café De Bleeker Wie?  Hester Tadema, een talentvolle zangeres uit Katlijk. Ze heeft zich in een paar jaar tijd flink weten te ontwikkelen tot een graag geziene zangeres. Hester staat regelmatig op de planken met haar zusje Femke als akoestisch duo Hester& Femke. Daarnaast laat ze zich graag van een hele andere kant zien in haar pop/rock band Square Melons. Daarmee deed ze haar eerste podium ervaring op. Ook nieuwe projecten inspireren haar altijd, of het nu gaat om zingen,  theater, organiseren,  meehelpen met festivals, stage lopen onder andere met met PopindeSchool of met geluidsmensen op stap... niets is haar te veel.   Wat is de aanleiding dat je op 7 februari als gast aan tafel zit bij De Voorbeschouwing? Ik ben studente op het “Friesland College - D’Drive Artiest Muziek” te Leeuwarden en bezig met het laatste jaar van het hoofdvak zang. Dit wordt op 10 maart in Leeuwarden afgerond met mijn eigen afstudeerconcert “THE START”. Ik heb voor dit concert topmuzikanten bereid gevonden  om samen te zorgen voor een - naar ik hoop - verrassend en sfeervol avondprogramma. Ik zing op deze avond nummers van artiesten die mij hebben geïnspireerd. Ook breng ik enkele zelfgeschreven nummers ten gehore. Heerenveen krijgt de primeur op 27 februari met een try-out in Café De Bleeker. Iedereen is hier van harte welkom.   Tijdens De Voorbeschouwing ga je in gesprek over je  drijfveren en ambities. Horen we je ook muzikaal? Dat is zeker de bedoeling. Wat vond jij als muzikant van het eerste seizoen van De Voorbeschouwing? “Alle onderwerpen die werden aangesneden waren actueel en vooral boeiend.
Ik heb samen met mijn zusje Femke enkele keren “De Voorbeschouwing” van live muziek mogen voorzien.  Een ontzettend leuke, interessante  en uitdagende ervaring  was het zeker Je hebt een doelgroep voor je neus zitten, die niet alleen voor muziek komt en misschien wel helemaal niet. En juist dan de mensen amuseren is leuk en spannend tegelijk.  Dat is naar mijn mening goed gelukt.”
Wat zijn je belangrijke muziekprojecten verder momenteel? “Op dit moment ben ik sinds vorig jaar september al druk in de weer met de voorbereidingen van mijn afstudeerconcert, waar ik honderd procent voor ga. Daarnaast gaan de geplande optredens van mijn band Square Melons en Duo Hester & Femke gewoon door. Ook ben ik actief met het meehelpen aan projecten zoals dat van Popstad Heerenveen, stage lopen bij basisscholen in Heerenveen en op een ander stageplek zangles geven in Groningen, bezig met een nieuwe theater voorstelling (die nu alleen nog gepland staat voor 1 show speciaal voor een gezelschap). Muziek maken is iets geweldigs. En ik ben super blij dat ik dit allemaal mag en kan doen!”