Odd Fellows trapt jubileumjaar af met drie lezingen

HEERENVEEN - De Odd Fellows in Heerenveen houdt vanwege een jubileum drie lezingen in januari.

De Odd Fellows Heerenveen is onderdeel van de Independant Order of Odd Fellows die dit jaar tweehonderd jaar bestaat. De Johan Willem Friso Loge in Heerenveen bestaat zeventig jaar en de Iris Rebekkah Loge in Heerenveen zestig jaar.

Het jubileum wordt het hele jaar door gevierd met een aantal activiteiten. De lezingen die in het kader daarvan plaatsvinden in januari zijn in het Odd Fellowhuis aan de Herenwal 10 in Heerenveen. De extra opbrengst gaat in het kader van het jubileumjaar naar een nader te bepalen goed doel.

Op vrijdag 11 januari is Gabriël Vriens vanaf 10.00 uur te gast met een lezing over ‘liefde in de klassieke muziek’. Aan de hand van zes instrumentale composities laat Vriens horen hoe verschillende aspecten van de liefde kunnen klinken in grootse orkestmuziek.

Jacob Kuiper gaat vrijdag 18 januari vanaf 20.00 uur in op ‘extreem weer in deze eeuw’. Daarbij komen opmerkelijke weergebeurtenissen in binnen- en buitenland aan bod.

Interactief

Op vrijdag 25 januari is er vanaf 10.00 uur een interactieve culturele lezing door artistiek directeur Ira Judkovkaja van Tryater. In een informele bijeenkomst wordt dan met de aanwezigen van gedachten gewisseld over cultuur en theaterproducties in Friesland.

De kosten per lezing bedragen tien euro. De prijs voor drie lezingen is vijfentwintig euro. De entree is inclusief koffie of thee met wat lekkers. Iedereen is welkom.

Aanmelden kan bij Hilda Vis via hilda_vis@hotmail.com. Zie ook www.oddfellowsheerenveen.nl.