Fèra de Vries wint survivalrun Beltrum

NIEUWEHORNE - Jeugdatlete Fèra de Vries van Udiros Outdoor heeft in Beltrum de survivalrun bij de dames 12 tot 14 jaar gewonnen.

Hieronder een door Udiros Outdoor zelf aangeleverd verslag.

In een sterk deelnemersveld liep en klom ze de concurrentie op bijna twee minuten achterstand. Het is voor De Vries haar eerste grote overwinning in het survivalcircuit.

Huib van der Veur uit Mildam, die traint bij Pauwenburg en Udiros Outdoor, pakte een derde plaats bij de heren 15-17 jaar over een run van maar liefst 13 kilometer. Ook Thygo de Vries deed het uitstekend met een zesde plek bij heren 10 en 11 jaar.

Bakermat

In Beltrum werd de al voor de 30ste keer een survivalrun georganiseerd en is daarmee de oudste en meest prestigieuze run op de wedstrijdkalender. Beltrum, in het oosten van het land tegen de Duitse grens aan, is de plek waar de survivalsport ooit is begonnen.

Nog steeds wordt deze run als ‘moeder aller runs’ gezien. In een prachtige omgeving, met een schitterend opgezet parcours en in een heel mooie ambiance is dit de wedstrijd die elke survivallaar een keer mee wil doen.

Onder relatief gunstige omstandigheden konden de deelnemers hun wedstrijd volbrengen, In de vorige editie was het koud en waaide een gure wind, nu waren de omstandigheden prima voor een snelle run met scherpe tijden.

Dubbelslag

Voor Fèra de Vries was het de tweede overwinning van het weekend. Op de zaterdag liep ze bij de Vegelinsboscross van AV Heerenveen ook naar de overwinning op de 5,3 kilometer in een tijd van 25.03.

Hier was er dubbel succes voor de familie De Vries, Thygo won bij de jongens pupillen A de 1.000 meter. Ook hier waren UDIROS Outdoor atleten actief, Marinus Bos en Klaas Hofstra jaagden elkaar op naar nieuwe persoonlijke records op de 10,6 kilometer.

Verwachtingspatroon bijgesteld

Deze overwinning geeft veel vertrouwen voor het tweede deel van het seizoen wat loopt tot aan de zomer.

De atleten van Udiros Outdoor bereiden zich nu voor op de runs in Westerbork en Gendringen, waarbij de verwachtingen van de trainersstaf naar boven zijn bijgesteld: „We hebben in verschillende categorieën, zowel bij jeugd als volwassenen, kans op top-5 klasseringen in de wedstrijden en het eindklassement van de survivalcompetitie' aldus hoofdtrainer Ydo de Vries: 'Hard trainen loont.”