De Uitdaging: ‘Theater voor iedereen’

HEERENVEEN - In de rubriek De Uitdaging portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven. Deze keer Geert Dijkstra, directeur van het Posthuis Theater in Heerenveen.

Als concernadviseur Human Resource Management (HRM) bij de gemeente Heerenveen kreeg Geert Dijkstra (31) de opdracht om de vacaturetekst op te stellen voor de functie van directeur van het Posthuis Theater. ,,Samen met de gemeentesecretaris en medewerkers van het Posthuis zat ik om tafel en zij vertelden mij wat ze zochten in de directeur en wat er van de directeur werd verwacht. Ik kwam thuis na die eerste sessie en dacht: ‘Dit is een leuke vacature’. Op het concept dat ik maakte van de vacaturetekst, kreeg ik als reactie dat het precies is wat ze zochten. Toen dacht ik: ‘Dan moet ik gaan solliciteren’”, zegt Geert Dijkstra. Hij droeg zijn werk als concernadviseur over aan een collega en solliciteerde. Hij kreeg de baan en is sinds september 2018 voor anderhalf jaar directeur van het Posthuis Theater. Hij combineert die baan met zijn baan als teamleider P&O bij de gemeente Heerenveen.

Leidinggeven

Wat hem vooral aansprak in de vacature, was het stukje leidinggeven. ,,Ik vind leidinggeven heel erg leuk. Ik weet niet precies waarom, maar er zit denk ik wel een stukje in dat je graag wil dat mensen zich ontwikkelen en met plezier aan het werk kunnen. Daar heb je als leidinggevende invloed op. Ik vond het vroeger ook echt leuk om met voetbal aanvoerder te zijn.” Daarnaast zit Dijkstra in drie besturen en vindt hij het leuk om dingen te organiseren. ,,Wat mensen mij vaak teruggeven, is dat ik enthousiast ben en dingen luchtig op pak. Ik ben wel zo van: laten we het gewoon doen. De schouders eronder. Ik ben ook wel een doorzetter, ik laat me niet snel tegenhouden.”

Directeur

Zijn werk als directeur van het Posthuis is divers. ,,Zo houd ik mij bezig met de link tussen de politiek en de gemeente Heerenveen. Qua organisatie en financiën. Voor de rest probeer ik hier zorg en aandacht en vooral erkenning en waardering voor de mensen te hebben. Dat zij weten wat er van hen verwacht wordt en welke vrijheid ze hebben. Het zijn vakmensen hier; ik hoef ze niet te vertellen hoe ze het werk moeten doen, ik moet gewoon zorgen dat ze hun werk goed kunnen doen.” Een misvatting die veel mensen hebben, is dat de directeur ook het programma samenstelt van het Posthuis. ,,Ik krijg veel complimenten over het aanbod, maar Gerrie de Jong doet de programmering hier. Zij heeft het hele programma samengesteld.”

Plezier

,,Wat als rode draad door mijn carrière zit, is plezier. Ik zeg ook wel: ‘If it ain't fun, it won't be done’. Ik heb in mijn sollicitatieprocedure ook gezegd dat ik meer heb met gezelligheid en plezier dan met theater op zich. Het stukje gezelligheid, gastvrijheid en plezier, trok me erg aan.” In het begin probeerde Dijkstra veel voorstellingen te volgen zodat hij mensen aan het werk kon zien. ,,Heel veel mensen werken hier niet tussen negen en vijf, maar in de avonden en weekenden. Klassiek en dans zijn dingen waar ik niet snel een kaartje voor zou kopen, maar ik heb regelmatig dat ik hier zit en denk: ‘Wat is het mooi en wat heb ik dit al die tijd dan gemist’. Voor mij is dan de vraag hoe ik bij meer mensen zoals ik, die wel naar cabaret gaan bijvoorbeeld, ook die andere elementen van cultuur onder de aandacht kan brengen.” Het antwoord op die vraag heeft Dijkstra nog niet gevonden.

Breed palet

De uitdaging van Dijkstra is om te zorgen voor plezier en ontspanning voor de inwoners van de gemeente Heerenveen. ,,Dat ons aanbod zo gevarieerd is dat iedereen daar wel wat in ziet en het voor iedereen toegankelijk is. Van voorstellingen met namen als Arjen Lubach weet je dat je elke keer vol bent. Maar dat zou wat mij betreft te kort door de bocht zijn. Het palet van cultuur is veel breder.” Zo vond onlangs de voorstelling Rishi plaats in het theater. Deze voorstelling gaat over Rishi die in 2012 in Den Haag neergeschoten werd door een politieman. Zijn verhaal wordt verteld aan de hand van een aantal verschillende getuigenissen waardoor de gebeurtenis vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. ,,Dit was ook een heel mooie voorstelling. Cultuur is meer dan alleen voorstellingen met bekende namen. Ik zou mensen dan ook willen adviseren om een keer een kaartje te kopen voor een voorstelling waar in eerste instantie niet je voorkeur naar uit gaat. Dan kan je jezelf nog weleens verrassen.”

Bereiken

,,Directeur ben ik voor anderhalf jaar. Dit omdat de gemeente wil kijken of de cultuurpartners die Heerenveen nog meer heeft, Museum Heerenveen, de bibliotheek en Ateliers Majeur, misschien meer kunnen samenwerken. Ze willen gaan onderzoeken wat voor samenwerking er mogelijk is. Dan is het slim om niet structureel een directeur te benoemen, maar die flexibiliteit te houden.” Na die anderhalf jaar hoopt Dijkstra bereikt te hebben dat de mensen die bij het Posthuis werken, nog beter in hun rol zitten dan ze al zaten en daardoor ook beter samenwerken buiten hun vakgebied om.

Energie

,,Ik vind het hier echt heel leuk, het is nog leuker dan ik had verwacht. Wat ik het allermooiste vind, is het plezier dat de bezoekers uitstralen als ze binnenkomen voor een voorstelling. Dat soort dingen geven me zoveel energie, dat ik het wel jammer zou vinden als het zou stoppen. Maar ik heb ook nog een leuke functie op het gemeentehuis. Wat er ook gebeurt, het is altijd goed. Ik heb het op beide plekken naar mijn zin. Ik wist waar ik aan begon. In eerste instantie voor anderhalf jaar, dus mocht het dan stoppen, dan is het goed. Zou het nog langer doorgaan, dan zou ik ook zeker langer door willen gaan.”

Mieke van Veen