Uitnodiging voor deelname aan G1000Heerenveen valt deze week op de mat

HEERENVEEN - Bij tienduizend inwoners van de gemeente Heerenveen valt deze week een brief op de mat met een uitnodiging van burgemeester Van der Zwan voor een goed gesprek op zaterdag 9 februari tijdens de burgertop van de G1000Heerenveen.

Een grote groep inwoners, ondernemers, ambtenaren en politici van de gemeente Heerenveen onderzoekt die dag samen hoe het centrum van Heerenveen aantrekkelijker kan worden gemaakt. Dat gebeurt in een open gesprek en met een open agenda, zonder vooraf vastgestelde punten.

Deelnemers aan de G1000Heerenveen verzamelen niet alleen ideeën, ze werken uiteindelijk ook concrete plannen uit.

‘Niet vanzelfsprekend’

Het is volgens de gemeente niet vanzelfsprekend dat inwoners op een dergelijke manier invloed kunnen uitoefenen.

,,Het centrum van Heerenveen is van ons allemaal en we hechten veel waarde aan de inbreng van alle gebruikers. Daarom willen we samen aan de slag met verbeterplannen. Meedoen aan de G1000 is een kans om mee te denken, praten en beslissen over de toekomst van ons centrum. Alle ideeën zijn welkom op 9 februari”, zegt wethouder Jelle Zoetendal.

Ingelote inwoners van de gemeente Heerenveen ontvangen hun uitnodiging rond 10 januari. Met de code in de brief kunnen zij zich aanmelden via de website www.G1000Heerenveen.nl.

Wie niet is ingeloot maar wel wil meedoen, kan zich via diezelfde site aanmelden als ‘vrije denker’, om ook zijn of haar stem te laten horen.