Korfballers Kinea op eigen veld kansloos tegen Rodenburg

DE KNIPE - De korfballers van Kinea uit De Knipe zijn zondag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Thuis werd kansloos verloren van Rodenburg: 15-31.

Hieronder een door Kinea zelf aangeleverd verslag.

De thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal de onderliggende partij. Ondanks de hoopgevende nederlaag vorige week, was er weinig overtuiging terug te vinden in het spel van Kinea.

Vorige week werd er zogezegd verloren. In Opende werd er in een sprankelende wedstrijd verloren met 31-28 van OKO/Bies en was Jurrian Haitsma de onnavolgbare man. Hij scoorde maar liefst 12 keer. Maar ook de rest van het team was goed op dreef. Het kwam echter net te kort tegen een iets scherper OKO/Bies. Laat de uitblinker van vorige week nu juist net deze wedstrijd niet kunnen spelen. Dat scheelt uiteraard een slok op een borrel voor de ploeg van Hans Harder.

Of het nu het gemis van Jurrian was of het nog altijd ontbreken van onze captain Fokje Gerritsma, Kinea was Kinea vandaag niet. Slordig, ongeïnspireerd en op alle fronten tekort komend aan tegenstander Rodenburg. De gasten liepen in de beginfase vrij snel uit naar een 2-8 tussenstand.

Met een time-out en twee wissels probeerde Hans Harder het tij te keren, maar het mocht niet baten. Rodenburg liep alsmaar verder uit. Na de rust probeerde Kinea de schade te beperken, en vocht het voor wat het waard was. Uiteindelijk was iedereen die Kinea een warm hart toedraagt blij dat het laatste fluitsignaal klonk door de Hoekstra hal.

‘Uit een ander vaatje tappen’

Volgende week zal Kinea uit een ander vaatje moeten tappen. De geelhemden gaan dan op bezoek bij Duko. Een onbekende ploeg voor Kinea. Het zou met name de terugreis vanuit Duiven een stuk aangenamer kunnen maken door ditmaal wel een resultaat te behalen.

Maar, zoals dit seizoen al vaker is gebleken, gaat dit niet vanzelf. Er wacht trainer/coach Hans Harder een zware klus om Kinea 1 deze week op scherp te zetten voor de belangrijke wedstrijd van aankomende zondag. Gelukkig zijn er voldoende aanknopingspunten om de moed erin te houden. Wij zijn Kinea.