Kerkelijk centrum De Knipe in teken van schrijfactie The Night to Write for Rights van Amnesty International

DE KNIPE - De schrijfactie The Night to Write for Rights van Amnesty International wordt ook in De Knipe gehouden.

In het kerkelijk centrum aan de Meyerweg 70 kunnen geïnteresseerden zaterdag 9 december van 17.00 tot 22.00 uur meeschrijven voor de actie die in het teken staat van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens op 10 December. Op die dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie om brieven te schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan.

Dit jaar wordt geschreven voor tien vrouwelijke activisten. Zij hebben het vaak extra zwaar. Zo krijgen vrouwen vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Er wordt andere geschreven voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi. Zij zit een gevangenisstraf van zeven 7 jaar uit, omdat ze actievoerde tegen de doodstraf. Ook voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval die te maken krijgt met geweld en bedreigingen wordt geschreven en onder anderen voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord.

In het kerkelijk centrum liggen voorbeeldbrieven klaar die dienen als oproep aan regeringsleiders. Ook worden kaarten gestuurd aan mensen die worden onderdrukt of gevangen zitten. Een eigen tekst schrijven jan ook.

Meer informatie via amnestydeknipetjalleberd@gmail.com.