Actie de ‘omgekeerde adventskalender’ voor Voedselbank Heerenveen krijgt vervolg

HEERENVEEN - Voor de Voedselbank Heerenveen houdt Esther Veldstra uit Heerenveen via Facebook een actie met een ‘omgekeerde adventskalender’.

Voor de Voedselbank Heerenveen houdt Esther Veldstra uit Heerenveen via Facebook een actie met een ‘omgekeerde adventskalender’.

Veldstra zegt met de actie mensen te willen oproepen om in plaats van elke dag een cadeautje van een adventskalender open te maken, elke dag een product in een doos voor de Voedselbank te doen.

De actie is een vervolg van 2017, toen de omgekeerde adventskalender voor het eerst plaatsvond. ,,Een aantal vrienden en familieleden deed toen mee. De actie werd door de Voedselbank zo goed ontvangen dat we besloten het dit jaar weer te doen.”

Het sparen van de producten doen alle deelnemers thuis. Elke dag kunnen zij iets in de doos stoppen die is bedoeld voor de Voedselbank. ,,De producten mogen uit de eigen kast komen of uit de winkel. De producten die in de dozen kunnen, betreffen alle soorten voedsel. Veel voedsel kan zelfs na de THT-datum nog prima worden geconsumeerd, zoals koffie, conserven, pakken suiker of meel. Daarnaast kan bijvoorbeeld ook een tandenborstel of deodorant in de doos. De voedselbank heeft een ‘geen alcoholbeleid’. Dus dat flesje wijn kan bewaard worden voor Kerst.”

Richtlijnen

De richtlijnen van de voedselbank noemt Veldstra wel belangrijk. Die zijn na te lezen op de website voedselbankheerenveen.com.

Veldstra: ,,Iedereen kan meedoen aan de actie. Zowel particulieren, als scholen en bijvoorbeeld bedrijven. ,,Iedereen kan op deze manier de kerstgedachte eens anders benadrukken en iets betekenen voor zijn of haar directe medemens.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)