Posthuis Theater in teken van klassieke momenten

HEERENVEEN - Het Posthuis Theater besteedt in het weekend van 14, 15 en 16 december aandacht aan klassieke muziekproducties. Zoals van Bach tot Gershwin en van Rachmaninov tot Zappa.

Twee concerten van de drie concerten zijn in het Posthuis Theater zelf. Het derde concert is in de Doopsgezinde Kerk in Heerenveen.

Op vrijdag 14 december om 20.15 uur staat klassiek pianist Jeroen de Groot in het theater met een Bach-recital. De Groot geeft in zijn recital een beeld van het alledaagse leven van Bach. De verhalen tussen de muziek door maken van dit concert een bijzondere kennismaking met de musicus en het mens achter Bach.

Elsbet Remijn en Claudette Verhulst brengen als het pianoduo Beth en Flo een klassiek recital dat net even anders is dan gewoon. Zij zetten twee componisten tegenover elkaar: Rachmaninov uit het statige Rusland en Gershwin uit het bruisende New York. Het munt uit in een jazzy ‘rachtime’. Ook dit concert is in het Posthuis Theater. Het vindt plaats op zaterdag 15 december en begint om 20.15 uur.

Maria Adriana Collective

Voor het concert op zondagmiddag 16 december vanaf 15.00 uur werkt het theater voor een keer samen met de Doopsgezinde kerk in Heerenveen. Daar treedt het Maria Adriana Collective op met het programma ‘Van Amadeus tot Zappa’.

Daarin komt de vraag aan bod: ‘Waarom vinden mensen bepaalde muziek zo mooi?’. Het ensemble neemt het publiek mee op een tour de l’amour met muziek uit alle streken van Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

Kaarten zijn te koop via 0513-61 94 94 en www.posthuistheater.nl.