Plannen rondom ontwikkeling centrum aan bod bij kick-off G1000 Heerenveen

HEERENVEEN - De plannen rondom ontwikkelingen van het centrum van Heerenveen komen woensdag 12 december aan bod tijdens de kick-off van de G1000 Heerenveen, die begin 2019 plaatsvindt. Het betreft een bijeenkomst enkel voor genodigden.

Bij de kick-off van de G1000 Heerenveen gaan vertegenwoordigers van onder andere verenigingen, belangenorganisaties, plaatselijk belangen en maatschappelijke organisaties vanaf 19.30 uur met elkaar in gesprek in de Rode zaal van het Abe Lenstra Stadion.

De deelnemers maken ook kennis met de werkwijze van de G1000 en ontdekken hoe zij hierin een rol kunnen spelen als ambassadeur, deelnemer of inhoudelijk expert. Daarnaast licht wethouder Zoetendal toe waarom de gemeente Heerenveen het initiatief voor een G1000 heeft genomen. Daarna vertelt Harm van Dijk (G1000.nu) over de werkwijze van een G1000 en geeft hij de aanwezigen een voorproefje van hoe een G1000 werkt.

Tenslotte is er aandacht voor de organisatie van dit evenement in Heerenveen en de rol van de aanwezigen.

Open dialoog

De G1000 Heerenveen is een open dialoog tussen een inwoners, ondernemers, vrije denkers, ambtenaren en politici van de gemeente Heerenveen. Samen onderzoeken zij hoe het centrum van Heerenveen aantrekkelijker en klaar kan worden gemaakt voor de toekomst. De G1000 Heerenveen wordt op verzoek van de gemeenteraad georganiseerd door G1000.nu, in nauwe samenwerking met de gemeente.

De G1000 Heerenveen start met een burgertop. Dat is een open gesprek dat een dag duurt. Deelnemers worden geselecteerd door loting. Alle inwoners van de gemeente van 16 jaar en ouder hebben kans op een uitnodiging.

Aan het einde van de dag worden de concrete ideeën die zijn ontstaan over het centrum in de maanden erna verder uitgewerkt en vertaald in uitvoerbare plannen en een burgerbesluit over het centrum. Dat besluit wordt aangeboden aan de gemeenteraad.