Deelnemersveld dertigste editie Verfboer zaalvoetbaltoernooi bekend, aantal vernieuwingen doorgevoerd

JUBBEGA - Voor de dertigste keer wordt dit jaar van 20 tot en met 29 december het Verfboer zaalvoetbaltoernooi gehouden in MFC de Kompenije aan de Ericalaan 24-A in Jubbega. Ook nu is er weer een sterk deelnemersveld. Het toernooi start elke avond om 19.00 uur.

De deelnemende teams komen normaal gesproken uit in de derde divisie tot en met de vijfde klasse van de veldvoetbalcompetitie. De ploegen strijden om ongeveer drieduizend euro aan prijzengeld. Titelverdediger is Knickerbockers

Nieuw is dat er weer gespeeld wordt met het originele formaat zaalvoetbalgoals, er geen gastspelers zijn toegestaan en dat er tweemaal in twee poules wordt gespeeld.

In de A-poules zitten ploegen die uitkomen op minimaal tweede klasse niveau op het veld, in de B-poules zitten ploegen die uitkomen in de derde klasse en lager.

Pouleavonden

De pouleavonden zijn op 20, 21, 22 en 28 december. Van elke poule gaan de nummers één en twee door naar de finaleavond op 29 december. Dan wordt er wederom gespeeld in twee poules.

De nummers één tot en met drie van die poules winnen een geldprijs. Daarnaast is voor zowel de topscorer van de poules een prijs beschikbaar.

De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters uit de hoogste regionen van het futsal.

De supportersvereniging verzorgt de kaartverkoop. Kaarten kosten vier euro per avond. Ook kan voor tien euro een doorloopkaart worden gekocht voor vier avonden. Daarnaast is er elke avond een loterij.

Teams

De deelnemende teams zijn: GRC Groningen, Gorredijk, Boornbergum (za), Zeerobben, Olyphia, Trinitas, ODV, Jubbega 1, Harkemase Boys, Udiros, Helpman (za), Pelikaan, LAC Frisia, Read Swart, Mildam, Knickerbockers, Bergum, Wispolia, Waterpoort Boys, Oerterp, SC Joure (za), Flevo Boys, Jubbega 2, Oldeholtpade, Haulerwijk, Blue Boys, Sneek Wit Zwart (zo), Blauw Wit ’34.

Zie ook www.vvjubbega.nl/394/coop-kerstzaaltoernooi.