Gert-Jan Siesling toont portretfoto’s in de bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Gert-Jan Siesling toont van maandag 10 december tot en met donderdag 10 januari zijn portretfoto’s in de bibliotheek Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein 48.

De foto’s van de Heerenvener zijn geprint op kunststof en veelal gemaakt in Azië, het Midden-Oosten en Peru in de periode 2008 tot 2014.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Over de fotograaf

Na een opleiding aan de Fotovakschool (afgerond in 2007) is Gert-Jan Siesling zich tijdens het maken van verre reizen steeds meer gaan toeleggen op het maken van portretfoto's.

Hij raakte gefascineerd door de kleurrijke, bijzondere mensen die hij onderweg zag. Mooie mensen met doorleefde gezichten in kleine dorpen, afgelegen gebieden en achterafstraatjes. Elke reis bouwde Siesling een nieuwe fotoserie op, wat uiteindelijk resulteerde in een geheel van portretten uit diverse hoeken van de wereld.

De portretfotografie staat op een iets lager pitje bij hem sinds de geboorte in 2016 van zijn dochtertje Nora. ,,Qua fotografie vind ik het nu vooral leuk om haar ontwikkelingen vast te leggen.”