Basisschool De Buitenkans ontvangt vignet Gezonde School

HEERENVEEN - Basisschool De Buitenkans ontvangt vrijdag 14 december het vignet Gezonde School. Het vignet wordt die dag om 11.30 uur uitgereikt door wethouder Zoetendal van de gemeente Heerenveen.

Het vignet toont aan dat De Buitenkans voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen van het vignet Gezonde School. Dat is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

De Buitenkans heeft onder andere speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Voeding’. Die is gevarieerd, biologisch, vrij van toegevoegde suikers, vegetarisch en fairtrade. De voeding zoals ontbijt, fruit, lunch, drinken, middagsnack en traktaties wordt door de school verzorgd. Ook wordt het aanbod regelmatig aangepast vanuit adviezen van de werkgroep voeding. Die bestaat uit ouders en teamvertegenwoordiging.

Daarnaast zijn kinderen zelf regelmatig te vinden in de grote keuken om gerechten te bereiden, vaak met producten uit de eigen biologische moestuin.

Sport en bewegen

De komende tijd gaat De Buitenkans werken aan het verkrijgen van het vignet ‘Sport en bewegen’. Zo gaan de kinderen wekelijks naast de gymles een uur naar Sportstad Heerenveen om er te zwemmen.

Daarnaast is er gedurende de schooldag ruimte voor bewegen door onder andere meer buiten te zijn. Ook zijn er op de verlengde schooldag bijvoorbeeld voetbaltrainingen bij VV Nieuweschoot en zijn er danslessen.