Luuc Eisenga vertrekt per 1 maart 2019, ook raad van commissarissen weg bij SC Heerenveen

HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft vanochtend op een persconferentie bekendgemaakt dat Luuc Eisenga per 1 maart 2019 vertrekt als algemeen directeur. Daarnaast werd bekend dat ook de raad van commissarissen vertrekt bij SC Heerenveen. 

SC Heerenveen heeft vanochtend op een persconferentie bekendgemaakt dat Luuc Eisenga per 1 maart 2019 vertrekt als algemeen directeur. Daarnaast werd bekend dat ook de raad van commissarissen vertrekt bij SC Heerenveen. 

Het stichtingsbestuur zegde onlangs het vertrouwen op in de rvc. Volgende week maandag wordt de rvc op een algemene ledenvergadering dan ook niet herbenoemd, zei rvc-voorzitter Jorrit Jorritsma.

,,We hebben twee jaar een prima werkverhouding en persoonlijke relatie gehad met het stichtingsbestuur. Maar als het vertrouwen wordt opgezegd, dan kunnen we niet herbenoemd worden.”

Opvolger

Op de website van SC Heerenveen zegt Eisenga: ,,Ik heb besloten om de zaken hier goed af te sluiten en daarna op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging."

Eisenga zelf wilde niet ingaan wie hem opvolgt: ,,Als ik de kranten mag geloven, staan de startblokken al klaar. En het is mooi om te zien dat er mensen zijn die deze baan net zo uitdagend vinden als ik. Er wordt wel gezegd dat je je moet bemoeien met je opvolger, maar ik wil niet bepalen wie hier moet gaan zitten. Voor mij is het tijd om verder te kijken. Dat is nooit een eigen keuze, want over dit soort dingen praat je. Het is altijd een punt dat terugkomt in gesprekken: wat doen we en welke kant gaan we op? En op een gegeven moment gaat het om een gevoel."