Constructiebureau bereidt stabiliteitsproef ijshockeyhal voor, begin volgende week meer duidelijkheid

HEERENVEEN - Het constructiebureau dat onderzoek doet naar de veiligheid van de ijshockeyhal in Heerenveen is gestart met het voorbereiden van een stabiliteitsproef. De verwachting is dat de proef begin volgende week wordt uitgevoerd.

De afgelopen twee dagen heeft het constructiebureau onderzoek gedaan. Daarnaast zijn de gegevens over de constructie van de ijshockeyhal ingevoerd in een 3D-rekenmodel. Via dat rekenmodel zijn theoretische tests uitgevoerd. Die tests geven volgens de gemeente Heerenveen nog geen volledige duidelijkheid over de veiligheidssituatie.

,,We verwachten dat op basis van de resultaten van deze proef medio volgende week conclusies kunnen worden getrokken”, aldus de gemeente Heerenveen.

Elfstedenhal

Omdat de ijshockeyhal in Heerenveen nog steeds niet veilig is, is de kans groot dat de UNIS Flyers daarom op vrijdagavond 21 december in de Elfstedenhal in Leeuwarden tegen Amsterdam spelen, in plaats van zaterdag 22 december in eigen huis.

Het thuisduel van aanstaande zaterdag, tegen het Belgische Herentals, werd eerder al verplaatst naar januari.

De bekerwedstrijd van de Flyers op 29 december - tegen Nijmegen, in principe thuis - is nu het nieuwe streven. Wordt deze datum niet gehaald, dan is ook in dit geval spelen in Leeuwarden een optie.