Vooruitblik op Kerst in Heerenveen

HEERENVEEN - Het centrum staat vanaf vrijdag in het teken van Kerst in Heerenveen.

Al vier jaar is Christel Koning van restaurant De Koningshof voorzitter van het organisatiecomité. ,,Het is een plezier om met zoveel toegewijde mensen te mogen samenwerken. Ieder vanuit zijn eigen expertise. Ook dit jaar is Kerst in Heerenveen van en voor Heerenveen.”

Koning kijkt ook uit naar de Seniorendag die voor de tweede keer wordt gehouden, evenals de Kerstmarktwandeltocht op vrijdag voor de Voedselbank, het Kerstmarktplein op het Ernst van Harenplein en de kerstmarkt op zaterdag en zondag.

Daarnaast is museum Heerenveen het gehele kersmarktweekend vrij toegankelijk. Ook is er een entertainmentprogramma met onder anderen: Hester en Femke, Bjusterbaarlik, Kees en Co en een Dickens duo.

In een wensboom kunnen bovendien wensen worden opgehangen. Terug van weggeweest is een ijsbaantje, die de naam Kleintje Thialf heeft meegekregen.

Organisatie

In het afgelopen jaar hebben zich verschillende ondernemers uit Heerenveen vrijwillig ingezet om het Kerst in Heerenveen programma samen te stellen. Zelfs in juni, met een buitentemperatuur van dertig graden, was er een overleg om de voorbereidingen te bespreken en het resultaat mag er zijn.

Naast de samenwerkende ondernemers is ook het Friesland College een vaste kracht in de organisatie. ,,En van onschatbare waarde”, zegt Koning, die ook de samenwerking met de gemeente wil benadrukken.

Tijden

Kerst in Heerenveen op vrijdag 14 december: 15.00-21.00 uur (winkels open tot 18.00 uur, start Seniorendag om 15.00 uur en start Kerstmarktwandeltocht om 18.30 uur), zaterdag 15 december: 10.00-21.00 uur (winkels open tot 17.00 uur) en zondag 16 december: 13.00-20.00 uur (winkels open tot 17.00 uur).

Zie ook Facebook Kerst in Heerenveen.