Uniek meubelstuk met replica’s schetsboeken Vincent van Gogh te koop bij Binnert Overdiep, wereldwijd duizend exemplaren verkrijgbaar

HEERENVEEN - De makers van het Rijksboek dat in samenwerking met het Van Gogh Museum is samengesteld hebben een meubelstuk gemaakt met daarin een replica van de vier enige overgebleven schetsboeken van Vincent van Gogh. In totaal zijn er wereldwijd duizend exemplaren verkrijgbaar. Daarvan verkoopt Binnert Overdiep er drie.

De echte schetsboeken van Vincent van Gogh zijn in het bezit van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Vanwege hun kwetsbaarheid worden ze niet meer in het openbaar getoond. Om die reden heeft het Van Gogh Museum besloten om van de vier schetsboeken, die in de periode 1884 tot 1890 zijn gebruikt, drie cahiers (dun boekje waar je in kunt schrijven), enkele losse schetsen en een brief als replica’s in een gelimiteerde oplage te laten uitgeven.

De replica’s worden geleverd in een kubus van walnotenhout, elk in een aparte met vilt beklede lade, die aan vier zijden tegelijk geopend kan worden. Op de kubus ligt een uitgave over het werk en de periode waarin deze schetsboeken gemaakt zijn. Daarnaast zit aan de onderzijde van de kubus een wissellijst van walnotenhout geschoven voor de losse schetsen.

Zichtexemplaar

Bij Binnert Overdiep staat een zichtexemplaar. Zondag 16 december vanaf 15.00 uur geeft de uitgever een presentatie over het project. De toegang is gratis.

Het meubelstuk kost 5.750 euro. Bij voorintekening geldt een korting van vijfhonderd euro.