Tal van activiteiten voor jong en oud in Akkrum, met onder andere kinderkerstfeest, circus, vuurwerkclinic Team Houwitzer en nieuwjaardsduik

AKKRUM - De komende tijd zijn er weer tal van activiteiten voor jong en oud in Akkrum. Iedereen is daarbij welkom.

Zo is er op vrijdag 21 december vanaf 19.30 uur Yn de kryststâl mei Gabe en Richtsje Ingel te zien in de Terptsjerke.

De mensen van het Bûthûsbankje vertellen dan over kerst. Op donderdag 27 december wordt de voorstelling vanaf 14.30 uur gespeeld in Leppehiem.

Kaarten kosten 2.50 euro en zijn verkrijgbaar bij de leden van het Bûthûsbankje en bij de boekhandel Friso.

Kinderkerstfeest

Op maandag 24 december wordt vanaf 19.00 uur in de Terptsjerke door de leiding van de kindernevendienst PG Akkrum een kinderkerstfeest gehouden. Voor de dienst is een levende kerststal te zien.

Het kinderkerstfeest is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Ouders, broers, zussen, pakes en beppes zijn ook van welkom.

Kerstcircus

Het kerstcircus Sander en Friends houdt donderdag 27 december de jaarlijkse familievoorstelling in de sporthal van Akkrum.

Vanwege de elk jaar toenemende belangstelling is er besloten om twee voorstellingen te houden. De eerste voorstelling begint om 13.30 uur, de tweede om 16.00 uur.

Team Houwitzer

De stichting Team Houwitzer houdt maandag 31 december weer het oudejaarsevenement voor Akkrum, Nes en de wijde omgeving.

Sinds dit jaar is Team Houwitzer een stichting en is alles aangaande verzekeringen, bankzaken en sponsoring beter gedocumenteerd.

Ook nieuw is een grote tent. In plaats van de kleine eigen partytent wordt nu een grote feesttent gehuurd van twintig bij tien meter inclusief verwarming.

Daarnaast is er een wijziging aangebracht in de kidsclinic. Dit jaar zijn er twee clinics, carbidschieten voor de kinderen van 6 tot en met 9 jaar met verfblikjes en voor de jeugd vanaf 10 jaar met de kanonnen. De aanvangstijd voor beide clinics is 15.30 uur. Opgave is niet nodig.

Op oudejaarsdag wordt weer geschoten met vijftien kanonnen carbid en de twaalfschots carrousel. Ook wordt het jaar afgesloten met een vuurwerkshow. Die start om 17.45 uur.

Verder is er weer een breed aanbod aan eten en drinken, aangeboden door het Team Houwitzer. Ook de toegang tot het carbidschieten, de vuurwerkshow en deelname aan de kidsclinic is gratis. Een vrijwillige bijdrage in een van de melkbussen wordt gewaardeerd.

Het evenement is van 10.00 tot 18.30 uur aan de Polsleatwei 12a in Akkrum.

Nieuwjaarsduik

Op zaterdag 5 januari is er vanaf 15.00 uur Akkrum Plonzt. Dat vindt plaats aan de Ulbe Twijnstrawei 31. Voorafgaand aan d enieuwjaarsduik is er een warming-up. Die wordt wederom verzorgd door sportschool Switch uit Akkrum.

Na afloop van de nieuwjaarsduik is er de Aprèz Plonz Party in Restaurant De Koken, met schlagermuziek, glühwein, erwtensoep en drinken.

Deelnemende teams van sportverenigingen kunnen zich aanmelden via activiteiten@awseendracht.nl.

Akkrum Plonzt wordt gehouden door AWS Eendracht samen met Drijfveer en Tusken de Marren en Sportschool Switch.