FOTO’S | Werkzaamheden walbeschoeiing en fietspad langs Engelenvaart in volle gang

HEERENVEEN - Er wordt momenteel volop gewerkt aan de aanleg van kunststof walbeschoeiing langs de Engelenvaart. Daarnaast worden voorbereiding getroffen voor de aanleg van een fietspad tussen de Rottumerbrug en de Rotstergaastbrug.

Voor de bouwvak al zijn vanwege de aanleg van het fietspad bomen gekapt. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Friesland in samenwerking met de gemeente Heerenveen.

Aan de oostkant van de Engelenvaart, tussen de Rottumerbrug en de Rotstergaastbrug komt nieuwe walbeschoeiing. In totaal zevenhonderd van de twaalfhonderd meter wordt geschikt gemaakt om straks te kunnen aanleggen met een boot.

Langs de oever komen bordjes met de mededeling dat boten niet langer dan drie dagen mogen aanleggen. Het wijkteam gaat toezicht houden.

Betere verbinding

Het fietspad dat wordt aangelegd moet zorgen voor een betere verbinding tussen de recreatie aan de vaart en het achterliggende gebied. De gemeente heeft hier ondertussen geld beschikbaar voor gesteld.

Het bestaande fietspad langs dat gedeelte van het Heidemeer verdwijnt. Daarbij wordt het asfalt verwijderd en wordt het fietspad geschikt gemaakt als wandelpad.

Van verdere voorzieningen, zoals toiletten, douches, watertappunten en dergelijke, is voorlopig nog geen sprake. Volgens een woordvoerder van de gemeente Heerenveen is daar ook nog geen voorstel over gedaan richting de de gemeenteraad.

(Foto’s Max van Gelder)