100-jarige muziekvereniging Concordia Aldeboarn ontvangt koninklijke erepenning bij afsluiting jubileumjaar

ALDEBOARN - Muziekvereniging Concordia uit Aldeboarn heeft zaterdagavond tijdens haar jaarlijkse decemberconcert de koninklijke erepenning ontvangen.

De zilveren penning en de bijbehorende oorkonde werd door Commissaris der Koning Arno Brok uitgereikt aan voorzitter Namle Gerrit Waringa van Concordia Aldeboarn. ,,Voor alle leden van Concordia een bijzonder moment en uniek om dit als vereniging te mogen ontvangen”, aldus de trotse voorzitter.

De koninklijke erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Optredens

Het concert zelf was in activiteitenlokaal De Fermanje in Aldebaorn. Daarbij verzorgde het jeugdkorps, de Boarnster Blazers onder leiding van Geertje Sybesma en Douwe Jan van der Pol, het eerste deel van de avond. Ook lieten enkele jeugdleden, die pas dit jaar zijn begonnen met muziek maken, horen wat ze in die korte tijd al geleerd hadden.

Het grootkorps onder leiding van Gert van Veldhuizen was na de pauze aan de beurt. Zij speelden onder andere de door Paulus Folkertsma geschreven Concordia Jubileum Mars en het lied Slow Down van Douwe Bob.

Als afsluiter van de avond speelden het jeugdkorps en het grootkorps gezamenlijk twee nummers, waaronder de cups song waarbij de kinderen met bekertjes muziek maken met begeleiding van het grootkorps.

Na afloop volgde nog een feest als afsluiter van het jubileumjaar van muziekvereniging Concordia Aldeboarn.