Begin januari woningbouwproject Accolade en Bouwbedrijf Lont van start aan Breedpad in Heerenveen, woningen gebouwd volgens ‘KLUER-concept’ en volledig elektrisch

HEERENVEEN - Accolade en Bouwbedrijf Lont hebben vandaag een contract ondertekend voor de bouw van zestien energiezuinige woningen aan het Breedpad in Heerenveen.

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw starten begin januari. Naar verwachting worden de woningen opgeleverd in september. De verhuur start rond de zomer via www.frieslandhuurt.nl.

De woningen komen op het voormalige terrein van ijzerhandel Smit aan het Breedpad en worden ontwikkeld volgens het zogenaamde KLUER-concept. Voor Bouwbedrijf Lont is het de eerste maal dat zij werken volgens dat concept.

Bouwbedrijf Lont ontwikkelde het plan samen met Alynia Architecten. De woningen krijgen onder andere een isolatieschil, zonnepanelen en zijn volledig elektrisch. De woningen krijgen twee slaapkamers, vloerverwarming op de begane grond en elektrische verwarming op de eerste verdieping.

Omgevingspsycholoog

Het KLUER-concept is samen met een omgevingspsycholoog ontwikkeld. Het is een filosofie waarbij anders wordt gekeken naar gebiedsontwikkeling. Daarbij gaat het niet alleen om het bouwen van woningen, maar vooral ook om het creëren van een duurzame en sociale leefomgeving.

Voor het Breedpad vertaalt het concept zich in het autoluw maken van het woongebied. Bij de entree komen parkeerplekken, waardoor er in het woongebied meer ruimte is voor openbaar groen en natuurlijke ontmoetingen tussen buren.

Naast de traditionele voordeuren komen aan de voorkant van de woning ook openslaande tuindeuren. Daarnaast krijgt iedere woning een bankje in de voortuin.