Familie Weiler en Anton Eizema treffen schikking: woning terug en deel geldbedrag terug

HEERENVEEN - De familie Weiler en Anton Eizema hebben een schikking getroffen omtrent de onbewoonbaar verklaarde woning aan Het Meer in Heerenveen.

Eizema, die de woning verkocht aan de familie Weiler, neemt de woning terug en betaalt de familie een bepaald bedrag.

,,De advocaat van de heer Eizema en ik hebben afgesproken dat we daar geen verdere details over geven. Maar met deze oplossong kan de familie Weiler straks weer een leuk huisje zoeken en met leuke dingen bezig gaan”, zegt Bart Korvemaker, advocaat van de familie Weiler.

De schikking werd woensdagavond getroffen tussen de beide partijen. Dat was daags voor het kort geding dat Korvemaker had aangespannen tegen Eizema.

„We zijn vanochtend nog wel naar het kort geding toegegaan, om een en ander te laten bekrachtigen”, zegt de advocaat van De Boer en Egberts Advocaten uit Leeuwarden.

De woning aan Het Meer werd maandagavond 15 oktober onbewoonbaar verklaard, nadat de muren begonnen te schuiven. De Weilers wonen sinds die tijd in een tijdelijk onderkomen.

Korvemaker: „De familie Weiler kan nu weer vooruit kijken. Dat is het allerbelangrijkste.”

Reactie advocaat Anton Eizema

Ook de advocaat van Anton Eizema laat in een reactie weten content te zijn met de uitkomst.

,,Het belangrijkste van een schikking is dat beide partijen tevreden zijn. Dan vooral ook mijn eigen cliënt. die is tevreden, dus ben ik dat ook", zegt Jan Bos van Arie Brink Advocaten uit Heerenveen.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)