FOTO’S | Overzicht wedstrijdverslagen UNIS Flyers

HEERENVEEN - Hieronder weer het wekelijkse overzicht met wedstrijdverslagen van de UNIS Flyers.

De tekst is aangeleverd door het team van UNIS Flyers U14 en door Geert van der Meulen.

Hieronder de verslagen.

UNIS Flyers U14

Zaterdag 22 december moest het U14-team van Unis Flyers in Groningen aantreden tegen hun leeftijdsgenoten. Ondanks het feit dat het team slechts beperkt had kunnen trainen als gevolg van de perikelen rondom Thialf, was men er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Direct vanaf de eerste face-off namen de Flyers het heft in handen en speeldde het spel zich voornamelijk af in het verdedigingsvak van de Groningers. De Flyers wisten veel kansen te creeeren maar de goalie van GIJS stond een puike partij te keepen. In de 14e minuut brak Patrick Meijer de ban en scoorde de 1-0. De Groningers schaatsten voornamelijk achter de puck aan, dus de vraag was hoe lang men dit kon volhouden. De eerste periode werd afgesloten met een 1-0 voorsprong.

In de 2e periode gingen de Flyers door met waar ze mee bezig waren: aanvallen. Dat aanvallen werd beloond want binnen 2 minuten wisten Luna Jongsma en Patrick Meijer het net te vinden. Tijdens een van de spaarzame uitbraken wist Groninger Mika Wagenmakers, de eerste treffer van GIJS op het scorebord te zetten. Nog binnen de minuut wisten Jordy Post via mooi combinatiespel met Jesper Geertsma de 1-4 te scoren. Niet veel later voltooide Patrick Meijer zijn hattrick. In de 27e minuut wist GIJS de aansluiting te houden door een goal van de snelle en behendige Groningse aanvaller Nick Stol. Het bleek slechts van korte duur want de 2e periode werd dankzij goals van Sebas Bruin en Nick van den Bos afgesloten met een 2-7 voorsprong. Wat mooi was om te zien is dat het positiespel en passing heel goed ging. Het team verbetert zich hier iedere week in.

In de 3e periode was het spelbeeld niet anders: een dominant spelend Flyers team die hun tegenstanders hun wil op legden. De Groningers boden dapper weerstand maar konden het niet meer beschaatsen. De Flyers liepen uit naar een riante 16-3 overwinning door goals van Roos Karst, Luna Jongsma Gys Vollmann (2x), Patrick Meijer (2x) en Sebas Bruin (3x).

Uiteraard gaat de aandacht vaak uit naar de doelpuntenmakers, maar deze overwinning was met recht een teamprestatie. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als we elkaar nog iets meer de puck “gunnen”. De beide verdedigingslijnen met Roos Karst, Mirthe Huffels, Roel Regts en Damien Bergsma, speelde buitengewoon attent en neutraliseerden praktisch ieder tegenoffensief. Heel knap. Tevens was het mooi dat Espen Scheenstra, weer hersteld van zijn sleutelbeenbreuk, de hele wedstrijd kon spelen ondanks het feit hij met een nieuwe polsblessure kampt. Mooie teamspirit dus Voor de staf en het publiek was het echt genieten, dat het vele trainen onder leiding van Trevor Hunt zijn vruchten afwerpt.

Al met al vuurden de Flyers gedurende de wedstrijd meer dan 60 schoten op goal van de tegenstander af en kwamen de Groningers niet verder dan 20. Door deze overwinning voert Unis Flyers U14 de ranglijst in de 1e divisie aan en mag zich dus “Herbst Meister” noemen. De spelers kunnen met een uitstekend gevoel de Kerstdagen tegemoet. De dag na Kerst staat de eerstvolgende training weer op het programma.

UNIS Flyers/Capitals Leeuwarden

Flyers/Capitals U16 verloor vorige week met duidelijke cijfers in Den Haag, maar dat kwam voornamelijk omdat een gedeelte van de spelers niet aanwezig was. Ze speelden met het team van het Regionaal Talent Centrum een toernooi in het buitenland.

Afgelopen weekeinde waren ze waar aanwezig en wilde het team zich revancheren in de uitwedstrijd tegen Dordrecht.

Dat leek ruimschoots te lukken, in de eerste periode nam Flyers/Capitals een 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Tom Speel en vlak voor het einde van de eerste periode werd een Dordtse straf door Tristan Houben omgezet in een doelpunt.

In de derde minuut van de tweede periode nam Flyers/Capitals een 3-0 voorsprong waarmee het pleit beslecht leek. In de ogen van de Heerenveeners was scheidsrechter Tony Williams echter degene die de wedstrijd deed kantelen. De Friezen kregen opeens veel straffen waardoor Dordrecht terugkwam tot 3-2. Heerenveener Lennart Vosmer veroorzaakte nog een penalty-shot wat door Dordrecht niet werd benut. Even later kreeg hij na commentaar op de leiding 1 minor penalty en tien minuten misconduct. Ook Dordrecht veroorzaakte nog een penalty-shot, maar ook Flyers/Capitals wist daar geen gebruik van te maken. Flyers/Capitals stond in de tweede periode meer dan zestien minuten met een of twee spelers minder op het ijs.

Tom Speel verhoogde de marge weer in het begin van de derde periode, maar opnieuw kwam Dordrecht terug. Aan beide kanten werd een speler naar de kleedkamer gestuurd voor roughing. Dordrecht kwam vlak daarop naast Flyers. Leeuwarder Tristan Houben leverde na dat doelpunt kritiek op de leiding en werd voor tien minuten naar de strafbank gestuurd. Nog geen minuut later kwam Dordrecht op voorsprong waarna het duel chaotisch werd. Flyers/Capitals kreeg na enkele Dordtse straffen vijf minuten powerplay, maar wist daar niet van te profiteren.

Een minuut voor tijd ging de Friese goalie nog naar de kant voor een extra veldspeler, maar Dordrecht wist de punten thuis te houden.

Na het eindsignaal kreeg Tom Speel nog eens tien minuten wegens kritiek op de leiding, zijn vader en coach Tommy Speel kreeg wegens het zelfde vergrijp een game aan zijn broek. Lennart Vosmer deed er nog een schepje bovenop en mocht met een match penalty uit Dordrecht vertrekken. Dat levert hem een automatische schorsing van twee wedstrijden op.

UNIS Flyers 4

UNIS Flyers 4 reisde naar Amsterdam waar ze op Amsterdam Snipers stuitten. Flyers nam in de dertiende minuut een voorsprong door Niek Klasema, maar Amsterdam kwam binnen twee minuten terug tot 1-1. Met nog 1 (één) seconde te gaan zorgde Niek Klasema toch nog voor een Friese voorsprong na de eerste periode.

Jordi Kouwenhoven tekende in de vierde minuut van de tweede periode voor de 1-3 voorsprong, maar Snipers deed de naam eer aan door toch weer terug te komen tot 3-3. Een Amsterdamse straf betekende anderhalve minuut voor het einde toch weer een Friese voorsprong, ditmaal was Mark Klasema de schutter.

In de laatste tien minuten van de slotperiode zorgden Niek Klasema en Rob Hoekstra voor een 3-6 voorsprong. Vijf minuten voor tijd scoorde Amsterdam nog een vierde doelpunt, maar verder kwamen de hoofdstedelingen niet waardoor Flyers met een overwinning de Kerst in kon gaan.