Albert de Haan: ‘Overrompeld door vele reacties op oproep rondom kaartspel tachtigen’

HEERENVEEN - Albert de Haan uit Heerenveen zegt overrompeld te zijn door de vele reacties op zijn oproep in de Heerenveense Courant van deze week of er nog mensen zijn die het kaartspel ‘tachtigen’ kennen.

,,Wat een succes. Ik ben door vierentwintig mensen gebeld, waaronder vier leden van kaartclubs. Zij zouden graag zien mijn broer en ik zich bij hen zouden aansluiten”, zegt De Haan.

Onder de mensen die de Heerenvener belden vertelden er twintig serieuze belangstelling te hebben en blij ze zijn met de oproep in de krant. ,,Dat betrof mensen In de leeftijd van 54 tot 84 jaar, waaronder een zestal dames. De bellers komen uit Heerenveen en een enkeling uit Akkrum.”

Wijkcentrum De Akkers

Ook kreeg De Haan van het wijkcentrum De Akkers het aanbod om gratis gebruik te maken van het gebouw aan de Veluwelaan 47. Op donderdag 17 januari van 19.30 tot 21.30 uur wordt daar de eerste avond tachtigen gehouden bij de kaartclub.

De Haan: ,,Het is de bedoeling om er een maandelijks gebeuren van te maken en mensen in de gelegenheid te stellen dat zij in de tussenliggende weken thuis in groepjes gaan kaarten.”

Meer informatie via 06-486 08 486 en via albertdehaan@kpnmail.nl.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)