Tientallen leerlingen actief op eerste Ymkje Broersma schoolwaterpolotoernooi

HEERENVEEN - In totaal 73 leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht van alle basisscholen uit de gemeente Heerenveen en omstreken hebben afgelopen zondag in Sportstad Heerenveen meegedaan aan het eerste Ymkje Broersma schoolwaterpolotoernooi.

Hieronder een door de organisatie zelf ingestuurd verslag.

Maar liefst 11 teams van 10 scholen deden mee, waarbij 73 leerlingen het tegen elkaar opnamen. Het toernooi vond plaats in het zwembad van Sportstad Heerenveen en werd georganiseerd door waterpolovereniging SGHA, samen met Scoren voor Gezondheid.

Na een aantal spannende poule wedstrijden werd er hard gestreden in de finales. SGHA is een vereniging waar de combinatie van plezier en prestatie voorop staat en waar jong en oud genieten van waterpolo. Een lijn die ook zichtbaar was in het schoolwaterpolo toernooi. Voor een goed gevulde tribune genoten de kinderen en alle vrijwilligers van deze middag. Het was een echt feest en tussen de wedstrijden door was er tijd voor limonade en wat lekkers. Het toernooi werd gewonnen door De Arke, gevolgd door Nijewier 1. De derde prijs ging naar team Hasperschool 1 en de fair play prijs werd gewonnen door team van Maasdijk.

De deelnemende teams kwamen van de Ds. Hasperschool uit Akkrum, De Finne/De Boarne uit Aldeboarn, de Van Maasdijkschool, De Schakel, Het Kompas, De Akkers, Het Slingertouw én De Burcht uit Heerenveen, De Arke uit Lemmer, Nijewier uit Aengwirden en De Skelp uit Drachten.

Ruim 20 vrijwilligers van jong tot oud zorgden er voor dat het een geslaagd evenement was. Volgend jaar zal het scholentoernooi weer worden georganiseerd. Als jouw school er dit jaar niet bij was, zorg dan dat je er volgend jaar zeker bij bent. Kun je zolang niet wachten? Kijk dan snel op onze website en kom kosteloos drie keer mee trainen. Je kunt dan zelf ervaren hoe geweldig waterpolo is.