FOTO’S | Overzicht wedstrijden UNIS Flyers

HEERENVEEN - Geert van der Meulen stuurde weer een mooi overzicht van de diverse wedstrijden van de UNIS Flyers.

Hieronder zijn tekst.

Heerenveen Flyers reisde zaterdagavond naar Geleen om het daar op te nemen tegen Smoke Eaters. Vlak voor de jaarwisseling verloren ze de ‘thuiswedstrijd’ in Groningen met 2-4 en in die wedstrijd was duidelijk dat het team door de sluiting van Thialf gebrek aan wedstrijdritme had en ook het gebrek aan trainingen het team opbrak.

Tegen Smoke Eaters moest Flyers proberen punten te pakken om de koplopers bij te houden. De Limburgers hadden tot dusver uit 14 wedstrijd 19 punten weten te pakken, terwijl Flyers 23 punten pakte uit slechts 11 wedstrijden. Toch leek dat geen garantie voor succes.

Flyers, dat aantrad zonder clubtopscorer Zahir Hup die met een blessure kampt, keek na de eerste periode al tegen een 3-0 achterstand aan waarmee een goed resultaat onmogelijk leek.

In de pauze bracht de teamleiding wisselingen in de lijnen aan en dat pakte goed uit. Zo goed dat de Limburgse coach zich na 8 minuten gedwongen zag een time-out aan te vragen om zijn team weer goed neer te zetten.

Nauwelijks een halve minuut later bleek dat dat niet gelukt was. Joey de Jong scoorde met assistentie van Frits Doop de eerste Friese treffer. Drie minuten voor het einde van de eerste periode kwam Flyers nog dichterbij. Ditmaal werd Kian Dreesens in stelling gebracht door Joël van Baarsen en Frits Doop. De jonge Heerenveener faalde niet en passeerde goalie Kösters waardoor de ruststand na de tweede periode opeens weer kansen bood voor een goed resultaat.

In de vierde minuut van de slotperiode kwam Flyers naast Geleen door een doelpunt van Jari Hiemstra die daarbij werd geholpen door Lars Oord en Joey de Jong. Een minuut later scoorde Eaters weer, maar Joey de Jong had maar 17 seconden nodig om Flyers weer naast Geleen te brengen.

In dezelfde minuut leek het echter toch nog mis te gaan voor Flyers. Joey de Jong kreeg een straf voor charging en 11 seconden later kreeg hij op de strafbank gezelschap van Tobias Meijer die een minor voor delaying the game kreeg. Dat betekende dat Flyers bijna 2 minuten lang met twee man minder op het ijs stond, maar Eaters slaagde er niet in om te profiteren.

Tien minuten voor tijd leverde de eerste straf voor Geleen kansen op voor Flyers om met de volle winst er vandoor te gaan, maar ook zij wisten niet te profiteren. Beide teams kwamen niet meer tot scoren waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Na iets meer dan twee minuten in de verlenging kreeg Geleen een straf waardoor Flyers opeens de kans kreeg de wedstrijd te beslissen. Na slechts 7 seconden besliste Jari Hiemstra de wedstrijd in Heerenveens voordeel. De assists bij dat belangrijke doelpunt kwamen van Brend de Jong en Jeremy ten Brink.

Flyers voegt daarmee twee punten toe aan het totaal en staat nu met 25 punten op de vijfde plaats van de ranglijst. Volgende week is Red Eagles Den Bosch de tegenstander. Die wedstrijd kan niet in Thialf worden gespeeld en dus reizen beide teams naar Alkmaar.

U16

In Leeuwarden kreeg Flyers/Capitals U16 bezoek van hekkensluiter Amsterdam. Na de openingstreffer van Tristan Houben in de vierde minuut nam Amsterdam de wedstrijd over. Ze wisten in de eerste periode tweemaal te scoren waardoor de tussenstand 1-2 was na het eerste speldeel.

In de tweede periode kwam Flyers door een goal van Tristan Houben weer gelijk, maar in de tiende minuut nam Amsterdam opnieuw een voorsprong. Ditmaal wist Flyers/Capitals al in dezelfde minuut weer langszij te komen. Tristan Houben scoorde zijn derde doelpunt, ditmaal met assistentie van Tom Speel en Jorrit Koperdraad. Nog geen minuut later nam Amsterdam echter opnieuw de leiding.

In de slotperiode kwam Flyers/Capitals na zes minuten opnieuw langszij door een treffer van Balthasar Mous. Verder kwam het team echter niet en wist Amsterdam het eerste punt in deze competitie te veroveren.

U12

Flyers U12 reisde naar Eindhoven om het daar op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van Kemphanen. Ze namen een 0-4 voorsprong door doelpunten van Silvar Wierdsma (Lasse Reinders), Senne van der Vlugt (Emma Tinga), Mats Westra en Niek Strijkers voordat Eindhoven iets terug kon doen waardoor de tussenstand na de eerste periode 1-4 was in Heerenveens voordeel.

De tweede periode kende hetzelfde beeld. Flyers was veel sterker en nam door doelpunten van Senne van der Vlugt, Lasse Reinder en Moby Kruizenga (Mats Westra, Tim de Jong) een 1-7 voorsprong. Eindhoven stelde daar vlak voor het einde van de tweede periode een doelpunt tegenover waardoor na twee periodes een 2-7 stand op het bord stond.

In de derde periode was alle Eindhovense tegenstand verdwenen. Flyers scoorde nog zesmaal waardoor een 2-13 eindstand werd bereikt. De doelpunten werden gemaakt door Silvar Wierdsma, Mats Westra (Tim de Jong), Mats Westra (Emma Tinga, Niek Strijkers), Senne van der Vlugt (Joost de Jong), Tim de Jong (Silke Tijn Beets, Mats Westra) en Jesper Geertsma (Mats Westra).

UNIS Flyers 4

Kunstijsbaan De Westfries in Hoorn vormde het toneel van de thuiswedstrijd van UNIS Flyers 4 tegen Leiden Lions. Daarom moest het thuisteam deze keer verder reizen dan het bezoekende team.

Nadat Leiden in de vijfde minuut de score had geopend bracht Niek Klasema de partijen weer op gelijke hoogte. De drie broers Hoos in Leidse dienst brachten nog voor het einde van de eerste periode de gasten echter op een 1-4 voorsprong waardoor er bij Flyers gehoosd diende te worden om nog wat van de wedstrijd te maken.

Flyers slaagde er in de broers Hoos onschadelijk te maken (ze scoorden in elk geval niet meer) en begon in de tweede periode meteen met een inhaalrace.

Rob Hoekstra (3x), Darryl Posthumus en Sten Bouten zorgden voor een 6-4 voorsprong na de tweede periode. In de slotperiode scoorde Hoekstra zijn vierde doelpunt van de wedstrijd. Niels Visser voegde daar nog een aan toe zodat Flyers met een 8-4 overwinning Hoorn kon verlaten.

Slapsticks

Slapsticks Flyers speelde ook een thuiswedstrijd in Leeuwarden. De tegenstander hoefde minder ver te reizen dan de thuisploeg, zij kwamen namelijk uit Leeuwarden zelf.

Voor Slapsticks was er weinig eer te behalen in de 11 Stedenhal. Na de eerste periode stond al een 0 2 tussenstand op het bord. Pas in de achtste minuut van de tweede periode scoorde Erwin Idzenga met assist van Henk van Olphen en Lenneart Scheenstra de eerste Heerenveense treffer, maar dat was nadat Leeuwarden alweer tweemaal had gescoord. De Leeuwarders deden dat voor het einde van de tweede periode nog een maal zodat een 1-5 tussenstand op het bord stond.

In het begin van de derde periode bracht Elzo Reiber met assistentie van Erwin Idzenga de achterstand terug tot 2-5, maar daarna liepen de Leeuwarders uit naar 2-8. Nick Meijer kon vijf minuten voor tijd de eindstand nog een iets draaglijker aanzien geven: 3-8.

U19

Flyers/Capitals U19 ging naar Eindhoven om het daar op te nemen tegen het hoog geklasseerde Kemphanen Eindhoven waar eerder dit jaar thuis van werd verloren.

U19 was versterkt met oud-Flyers Pim van der Meulen die dit seizoen uitkomt voor het eerste divisieteam van Capitals en Joël van Baarsen die voor het eerste divisie team van Flyers speelt.

In de eerste periode kwam geen van beide teams tot scoren. Een dubbele straf voor een Eindhoven speler leverde in de elfde minuut van de tweede periode een voorsprong op voor Flyers/Capitals. Pim van der Meulen passeerde doelvrouw Lisa Daams waarmee de Friezen verrassend op voorsprong kwamen. Vijf minuten later kwam Eindhoven langszij waardoor na de tweede periode een 1-1 tussenstand op het bord stond.

In de derde periode bleek Kemphanen toch te sterk. De Brabanders scoorden nog driemaal waardoor ze met 4-1 wisten te winnen.

U8/U10

De jongste Flyers teams speelden een toernooi in Leeuwarden. De U8 junioren van Flyers waren in twee teams gesplitst. Flyers U8 Wit wist 2 van de 4 gespeelde wedstrijden te winnen, Flyers U8 Blauw won 4 maal. Flyers U10 won twee van de vier wedstrijden.