Stichting Spotlights houdt eerste Heerenveenster Winter Wandeltocht voor goede doelen

HEERENVEEN - De Stichting Spotlights houdt zaterdag 26 januari de eerste Heerenveenster Winter Wandeltocht.

De opbrengst van de wandeltocht is bestemd voor de Stichting Spotlights, ten behoeve van de organisatie van gratis evenementen voor kinderen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrijetijdsbesteding. Ook Villa Joep krijgt een deel van de opbrengst, voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.

Initiatiefnemer van de wandeltocht is Marcel Weijers uit Grou en tevens oprichter van de Stichting spotlights. ,,Met het evenement wordt door verdeling van de opbrengst een directe financiële bijdrage geleverd aan de realisatie van de doelstellingen van beide organisaties.”

Half december hield Weijers de eerste Grouster winter Wandeltocht. Daaraan deden tweehonderd personen mee. De opbrengst bedroeg duizend euro. Ook in Bolsward is binnenkort een dergelijke wandeltocht. Die vindt plaats op 26 februari. De edities zelf staan telkens in het teken van een wandelthema. In Grou was dat ‘water’, in Heerenveen wordt het ‘woud’ en in Bolsward ‘weiland’.

‘Opmaat naar meer’

Weijers: ,,De serie Winter Wandeltochten is een eerste aanzet naar de organisatie

van eigen evenementen. Er zijn al plannen om na de winter een serie voorjaarsevenementen in en door Friesland te houden.”

De te lopen afstanden zijn 5, 10 en 15 kilometer. Ook is er een fotopuzzeltocht van 2,5 kilometer voor kinderen en hun ouders of verzorgers. De start en finish is bij het Museumcafé van Museum.

Inschrijven kan via stichtingspotlights.nl/winter-wandeltocht-heerenveen.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)