Heerenveen nieuwe traditie rijker met ‘De Geheime Valentijns Route’ en ‘Trouwen voor een dag’

HEERENVEEN - Heerenveen is een nieuwe traditie rijker met ‘De Geheime Valentijns Route’ in combinatie met ‘Trouwen voor een dag’. Dat vindt plaats op zaterdag 9 februari en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Het evenement wordt gehouden door vanNienke sieraden in samenwerking met Centrum Promotie Heerenveen. Beide evenementen zijn volgens de organisatie in middelgrote steden al jaren een groot succes.

Bij De Geheime Valentijnsroute kan winkelend publiek zich melden bij het podium op de overkluizing. Daar zijn vanaf 13.00 uur vijftig Valentijns-tasjes beschikbaar met daarin de eerste aanwijzing van de route.

Valentijns-cadeautje

Bij iedere winkelier die meedoet aan de route krijgen de deelnemers een Valentijns-cadeautje en het adres van de volgende winkel waar ze zich kunnen melden. Deelname aan de route is voor het publiek gratis, maar beperkt zich tot het aantal tasjes.

In totaal doen er ongeveer dertig winkeliers mee. De cadeautjes die zij uitdelen variëren van een kortingsbon, een aanbieding tot een waardecheque of een klein presentje. Deelnemers kunnen zich voor de Valentijnsverrassing bij de winkelier melden met een ‘geheime’ Valentijnsboodschap. Die wordt op de dag zelf bekendgemaakt aan de deelnemers.

Bruidsparen

Bij ‘Trouwen voor een dag’ kunnen verliefde stellen van jong tot oud op zaterdag 9 februari van 14.00 tot 17.00 uur terecht op een mooi aangekleed podium op de overkluizing. Daar worden zij door burgemeester Van der Zwan en Jouke de Vries in de ‘echt’ verbonden.

De hele ceremonie wordt aangekleed zoals dat ook gaat bij een echt wettelijk huwelijk. Zo is er: trouwkleding, een bruidsboeket, een fotograaf, champagne, livemuziek, ballonnen, een feestelijke aankleding van het podium, een catwalk, een kort persoonlijk verhaal door de ‘trouwambtenaar’, zijn er corsages en zijn er ringen.

Aansluitend aan de ceremonie rijdt het bruidspaar een rondje door het centrum in een trouwmobiel.

Prijs

Ook ontvangt het ‘echtpaar’ een goodiebag voor een eventueel echt huwelijk.

Opgeven voor Trouwen voor een dag kan via social media. Op social media komen van ieder Valentijnsbruidspaar ook foto’s te staan die geliked kunnen worden.

De foto’s komen in de ‘Valentijn Wall of Fame’. Het ‘bruidspaar’ met de meeste likes wordt krijgt een Valentijns bonuspakket. Dat betreft extra aanbiedingen voor een complete bruiloft.

Zie Facebook Trouwen voor een dag Heerenveen.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)