FOTO’S | Verbouwde Sionskerk Oudeschoot officieel heropend

OUDESCHOOT - De verbouwde Sionskerk aan de Marktweg 55 in Oudeschoot is vandaag officieel heropend.

Burgemeester Van der Zwan hield een toespraak en verrichtte de openingshandeling door de hoofdschakelaar in de meterkast om te zetten.

Volgens pastor Bouke van Brug kunnen er dankzij de verbouwing gerichter activiteiten worden opgezet die zowel kerkmensen als niet-kerkmensen raken.

„Dat is gedaan om niet alleen op zondag een sfeervolle ruimte te creëren waar mensen elkaar ontmoeten na de kerkdienst, maar ook door de week uitnodigend is voor mensen uit de buurt of wijk”, zegt Van Brug. ,,Met de uitbreiding staat de Sionskerk voortaan zichtbaar en voelbaar middenin de samenleving.”

De kerk is gebouwd in 1965 en de esthetische kwaliteit van het gebouw mocht door de verbouwing niet worden aangetast. Om het geheel duurzamer en zichtbaarder te maken is de hal lichter en ruimer geworden met lichtinval van boven. „Het hemelse licht”, zegt predikant Wim Bloemendaal.

Indeling

De ingang van de kerkzaal is van glas, zodat deze open en licht is. Daardoor moet de kerk niet alleen het religieuze middelpunt blijven, maar moet het ook zorgen voor een meer sociale, maatschappelijke en culturele aantrekkingskracht.

„Met de moderne uitstraling en de hoogte van de uitbreiding presenteert de kerk zich opnieuw aan haar omgeving”, zegt architect Harm Tigchelaar, die de nieuwbouw uittekende.

Verder is onderhoud gepleegd aan de kerktoren en de kerkmuren. Ook is het kerkplein op de schop gegaan en opnieuw ingedeeld. Het parkeerterrein wordt nog aangepakt.

(Foto’s Max van Gelder)