Wytze Brandsma samen met Krijn en Renea Dijkstra te gast bij Zin in Zuid in Skoattertsjerke Oudeschoot

OUDESCHOOT - De dichter Wytze Brandsma is zondag 27 januari vanaf 14.30 uur te gast bij een activiteit van de werkgroep Zin in Zuid in de Skoattertsjerke aan de Schoterlandseweg 24 in Oudeschoot.

Brandsma krijgt muzikale ondersteuning krijgen van Krijn en Renea Dijkstra. Zij brengen samen het poëtische concert ‘Dichter bij muziek’. Dat duurt ongeveer anderhalf uur duren. De toegang is gratis.

Wytze Brandsma is agoog-theoloog en rondde kortgeleden een trilogie van aforistische en levensbeschouwelijke teksten af. In drie dichtbundels laat Brandsma meerdere invalshoeken van ruimzinnig geloven zien.

,,De verantwoordelijkheid om goed te doen en respectvol met elkaar om te gaan ligt bij elk individu zelf”, zegt hij. ,,Centraal staat de vrijheid om in de branding van het leven je eigen doel te zoeken en in te kleuren.”

In de dichtpresentatie laat Brandsma zijn teksten horen met betrekking tot het hiernamaals.

Krijn Dijkstra was tot 2015 de tweede helft van Die Twa. Samen met Jacob Dijkstra groeiden zij in twaalf jaar uit tot een popformatie met regionale bekendheid. Het Friese popduo scoorde ook landelijke bekendheid met nummers als ‘Asto mar by my bist’ en ‘Famke fan myn dreamen’.

Met zijn vrouw Renea, met een geschoolde stem door gospelkoor en popband, vormt hij nu een duo voor de kleine zalen. De beide zangstemmen luisteren de kritische teksten op.