Kinea sleept punt uit het vuur tegen HKC

DE KNIPE - De korfballers van Kinea uit De Knipe zijn 2019 op eigen veld begonnen met een gelijkspel. Tegen HKC uit Hengelo werd het zondag in de Hoekstra Hal 15-15.

Hieronder een door Kinea zelf aangeleverd verslag.

Afgelopen zondag speelde het vlaggenschip van Kinea de eerste thuiswedstrijd van 2019. In de Hoekstra hal kwam HKC uit Hengelo op bezoek. Een onbekende tegenstander voor de ploeg van Hans Harder. Op basis van de eerste resultaten deze competitie kon het wel eens een spannende wedstrijd worden. Een pluspunt deze zondag was dat Hans Harder eindelijk weer eens over zijn 8 basisspelers kon beschikken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen. Dit in verband met het overlijden van Taco Soepboer. Trouwe supporter en vader van selectiespeelster Lianna. Ook speelde Kinea met een rouwband. Voor de hele selectie een extra motivatie om een goed resultaat neer te zetten vandaag. Voor Taco en de nabestaanden.

Kinea startte flets aan de wedstrijd. Het initiatief werd genomen door de gasten uit Hengelo. Na een aantal minuten stond er een 1-3 tussenstand op het scorebord. Gelukkig kon Kinea weer aansluiten door doelpunten van Chantal Monderman en Jurrian Haitsma. Het vervolg van de eerste helft ging gelijk op. Door onder meer doelpunten van Sjoukje Bergsma en wederom Chantal en Jurrian stond er 5 minuten voor rust een 7-7 stand op het scorebord. Het slotakkoord deze eerste helft was echter weer voor de gasten. Een aantal rake afstandstreffers zorgden voor een 7-10 ruststand.

Na het pauzepraatje van Hans Harder ging Kinea vol goede moed van start aan de 2e helft. Maar lekker liep het nog niet. Daardoor koos Hans ervoor om in te grijpen. Remco Nawijn en Erik van der Tuin wisselden van vak. In eerste instantie leek dit niet voor het gewenste resultaat te zorgen. Kinea kreeg wel betere kansen maar de afronding liet te wensen over. Daardoor leek de wedstrijd op 10-15 wel gespeeld. Maar nadat Remco Nawijn een strafworp benutte wisten Erik van der Tuin en Jurrian Haitsma elk 2x te scoren waardoor er alsnog een punt kon worden bijgeschreven: 15-15.

Volgende week zondag gaat Kinea op bezoek bij koploper Sios. Ook dan zal Kinea er alles aan doen om de punten mee naar de Knipe te nemen. Maar eenvoudig zal dit niet worden. Daarom is alle steun welkom, 14.30 uur in de Oolde Steense.