Primeur voor Ellen Veenstra met sleutel huurwoning Kop van Midden

HEERENVEEN - De eerste van in totaal zeventig huurwoningen in de Kop van Midden in Heerenveen is vandaag opgeleverd.

De eerste sleutel is overhandigd aan Ellen Veenstra. Zij kreeg de sleutel van de Kempenaerssingel 1 uit handen van Jeriça Hartholt, directeur-bestuurder van woningcorporatie Accolade. ,,Ik ben heel blij met de nieuwe woning. Ik zit op de hoek, mooi vrij”, zegt Veenstra.

De komende weken worden nog vierenveertig opgeleverd. Rond de zomer verwacht Accolade de overige huizen aan de Sieger van der Laanstraat te kunnen opleveren.

De bouw van de energiezuinige woningen aan de Kempenaerssingel, Sieger van der Laanstraat en de Van Dekemalaan startte ongeveer tien maanden geleden.

De woningen zijn energiezuinig gemaakt door isolatie en het gebruik van zonnepanelen. In de oorspronkelijke plannen zouden de woningen nog niet gasloos worden.

,,We zijn blij dat het gelukt is de woningen toch all-electric te maken. Dat is wel zo duurzaam”, zegt Henny de Ruiter, medewerker wijken en buurten van Accolade.

Huurtoeslaggrens

,,Met de nieuwbouw komt Accolade tegemoet aan de vraag naar betaalbare, duurzame huurwoningen. De huurprijs van de woningen ligt onder de sociale huurtoeslaggrens”, zegt De Ruiter.

Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv uit Groningen ontwikkelde samen met HJK architecten uit Groningen een plan voor de bouw van de woningen. Bij het ontwerp hield de architect rekening met het historische karakter van de buurt.

Zo hebben alle woningen een doorgemetselde ‘schoorsteen’ met zinken afdekker. De woningen aan de Sieger van der Laanstraat en de Van Dekemalaan hebben zogenaamde gemetselde oortjes en een zinken mastgoot met gootbeugels.