Gedichtenavond met Daan Douma in bibliotheek Heerenveen, ook expositie Rein de Valk

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt de komende tijd weer diverse activiteiten. Zo is singer-songwriter Daan Douma maandag 4 februari vanaf 19.30 uur te gast.

Poëzieliefhebbers krijgen dan de kans een of meer gedichten voor te dragen. Dat mogen gedichten van eigen hand zijn, maar ook kan poëtisch werk van anderen worden voorgelezen. Douma verzorgt de muzikale omlijsting. De toegang is gratis.

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de gedichtenavond. Het thema ‘Vrijheid’ is hierbij niet verplicht. Wie alleen wil luisteren is ook welkom.

Aanmelden voor deelname is mogelijk tot en met donderdag 31 januari. Dat kan in de bibliotheek, telefonisch via 0513-626675 en via heerenveen@bmf.nl. Gevraagd wordt naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal gedichten dat wordt voordragen te vermelden. De bibliotheek neemt vervolgens contact op.

Daan Douma won met zijn lied ‘De Krant’ in 2018 de Zilveren Pen, een jaarlijkse schrijfwedstrijd van de bibliotheek en de Heerenveense Courant. Al ruim tien jaar is hij actief als singer-songwriter. Daarnaast schrijft Douma verhalen en gedichten. Hij is eigenaar van een natuurvoedingswinkel in het centrum van Heerenveen.

Expositie

Daarnaast exposeert Rein de Valk tot en met 19 februari in de bibliotheek. Hij toont zijn nieuwste schilderijen. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

De Valk schildert meestal met olieverf, maar de ondergrond wisselt van doek naar paneel en papier. Zijn landschappelijk werk varieert van de Friese Wouden, het merengebied en de Wadden- en Noordzeekust tot havens en boten.

Ook stilleven, model en portret zijn onderwerpen in De Valks zoektocht om los te komen van de exacte lijnen van een architect. Dit beroep oefende hij ruim 40 jaar uit in zijn woonplaats Drachten.