'Goed jaar voor gemeente Heerenveen rondom werk en economie'

HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen heeft naar eigen zeggen een goed jaar achter de rug op het gebied van werk en economie.

Zo daalde het aantal uitkeringen afgelopen jaar van 1391 naar 1256 en is er in 2018 voor bijna achttien 18 hectare aan bedrijfskavels verkocht. 
 
Het doel van de gemeente rondom uitkeringen is om jaarlijks minimaal honderd werkzoekenden uit het bestand aan een baan helpen. Klantmanagers gaan daarbij intensief met een werkzoekende aan de slag. 
 
De verkoop van kavels betreft overwegend uitbreiding van bestaande bedrijven. Vooral de uitbreiding van de mozzarella- en roomfabriek A-Ware (7,6 hectare) op het IBF droeg volgens wethouder Hans Broekhuizen aanzienlijk bij aan de totale verkoop.
 
Daarnaast zijn er ook nieuwe bedrijven naar Heerenveen gekomen. Zoals IJsseltechnologie en de komst van het laboratorium Eurofins. Terwijl op het bedrijventerrein Haskerveen de bouw van de recyclingfabriek door Morssinkhof goed was voor de verkoop van 2,3 hectare grond. Op datzelfde bedrijventerrein kocht Groot Lemmer één hectare grond.