Veel belangstelling voor doedagen Kei College

HEERENVEEN - Het Kei College in Heerenveen organiseerde donderdag 17 januari de eerste van drie KeiXperiences voor groep 8. Ruim 100 leerlingen gingen donderdag aan de slag in een profiel naar keuze.

Daarin moesten ze de handen uit de mouwen steken. Zo gingen leerlingen bij het profiel Produceren, Installeren & Energie waxinelichtjehouders maken, werden er bij Horeca, Bakkerij & Recreatie pizza’s gebakken en werd er bij Economie & Ondernemen een toonbank ingericht.

Eerste keer

Het was de eerste KeiXperience van het Kei College. Het Kei College is de school waar het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken aan het beste onderwijs in de beroepsgerichte leerwegen. Met de Xperience wil de school groep-8 de kans geven om binnen te kijken en zelf iets te maken. Ook voor de Xperiences van 30 januari en 5 februari zijn veel leerlingen aangemeld.

Voorlichting ouders

Op die beide dagen zijn de ouders ’s avonds welkom op locatie Kingweg om kennis te maken met het Kei College. Vanaf 19.30 uur is er dan een voorlichting waarbij de ouders ook een rondleiding door de school kunnen krijgen.