HZ&PC-Heerenveen organiseert NK Synchroonzwemmen 2019

HEERENVEEN - In het zwembad van Sportstad Heerenveen worden zaterdag 26 en zondag 27 januari de Nederlandse kampioenschappen Synchroonzwemmen 2019 gehouden. De wedstrijd wordt georganiseerd door de KNZB en de plaatselijke zwemvereniging HZ&PC uit Heerenveen.

Er zal worden gestreden om het kampioenschap voor zwemsters in de leeftijdsgroep 16+ (senioren) en in de mastersgroepen (25+). De oudste deelneemster in de laatste groep is 60 jaar. In totaal zullen 125 zwemsters de strijd aangaan.

Op zaterdag zullen alle zwemsters de verplichte kür zwemmen en op zondag de vrije kür. Zwemsters zwemmen daarbij een solo, een duet of een groep. Het laatste onderdeel (groepen) is spectaculair waarbij acrobatiek in het water veel zal voorkomen. Op zondag volgen dan de vrije uitvoeringen.

De meeste prijzen zullen worden behaald door gevestigde synchroonzwemverenigingen uit met name het westen van het land.  Kanshebbers voor de titel bij de duetten is het nationaal duet van Nederland; Bregje de Brouwer en Noortje de Brouwer.

Friesland is tijdens het kampioenschap vertegenwoordigd door twee synchroonzwemverenigingen, ZCNF’34 uit Oosterwolde en HZ&PC uit Heerenveen. ZCNF’34 vaardigt een ploeg af naar het kampioenschap bij de senioren, HZ&PC is vertegenwoordigd bij de masters met twee soli (Thirza Hoekstra en Tosca van Haren), één gecombineerd duet (Thirza Hoekstra en Natasja van der Leden) en één groep, bestaande uit Annemiek Ausma, Tosca van Haren, Doucette Riemersma en Miranda Wuring.

Sinds kort is het mogelijk dat ook mannen deelnemen aan dit kampioenschap. Bij de masters wordt een gemixed duet gezwommen door de masters van de zwemvereniging uit Zwolle, Swol 1894.

De kampioenschappen starten op zaterdag om 10:30 met de duetten. Op zondag start de wedstrijd om 09:30 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen via de site van de KNZB: www. knzb.nl.