Senia start leesclub geschiedenis

HEERENVEEN - Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, houdt op 31 januari een eerste informatieve oprichtingsbijeenkomst over een gloednieuwe leesclub in de bibliotheek. De club behandelt elke 5 tot 6 weken een geschiedenisboek.

Van 28 januari tot en met 3 februari vindt de eerste landelijke Week van de Leesclub plaats. Een uitgelezen mogelijkheid voor Senia om de geschiedenis-groep in Heerenveen te lanceren. In een leesclub lezen de deelnemers boeken die ze anders niet zo snel pakken. Bovendien is het een ideale gelegenheid om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten. Aan de hand van een leeswijzer en discussievragen worden de boeken na de leesperiode besproken in een groep.

Vrijwilligers van Senia geven 31 januari uitleg over de werkwijze en de boekenlijst. De bijeenkomst is geheel vrijblijvend. Na de informatieronde en kennismaking met andere belangstellenden kunnen de geïnteresseerden ervoor kiezen om al dan niet mee te doen.

De bijeenkomst start om 10.30 uur in bibliotheek op Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Mensen die willen, maar die dag verhinderd zijn, nemen contact op met: info@senia.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.weekvandeleesclub.nl.