Ydo de Vries haalt tweede plek in Westerbork

HEERENVEEN - Ydo de Jong van Udiros Outdoor behaalde zondag de tweede plaats in Westerbork. Daar werd onder winterse omstandigheden de survivalrun afgelegd.

Udiros was met een grote groep atleten aanwezig die prachtige prestaties leverden. In de categorie 40+ pakte Ydo de Vries opnieuw een podiumplek op de Korte Survivalrun, de KSR. In de totaalstand betekende dit een twaalfde plek. Werner Valk greep net naast het podium met de 4e plaats maar deed goede zaken voor zijn klassement over alle wedstrijden in het seizoen. Robin Kamperveen liet zien dat de vorm groeiende is en liep met startnummer 13 naar een mooie plek 17. 

5 kilometer run

Fèra de Vries liet op de 5 kilometer individueel opnieuw zien dat ze in vorm is. In het totaalklassement was ze 12de, ze finishte wel als eerste dame. Ook een gedegen prestaties in deze categorie van haar broertje Thygo de Vries, vlak daarachter liepen Jilles de Jong en Hedzer Boersma een mooie wedstrijd. Ook Rinske Wierda finishte binnen het uur. 

Prachtige run

De survivalrun in Westerbork staat al jaren op de agenda van de Survivalbond. In een prachtige omgeving met een zwaar parcours was het voor de atleten een uitdaging om de finish te halen met bandje (dus alle hindernissen gedaan). Kenmerkend voor deze survival zijn de enthousiaste vrijwilligers langs het parcours, een leuke eindhindernis die eindigt in een grote feesttent, waar de kachels van hoofdsponsor ’t Stokertje voor een gezellige sfeer zorgen. 

'Trochsetters’ 

Bij de mannen die strijden voor hun wedstrijdlicentie was er een hoofdrol voor Klaas Schippers en Lennart Knol. Beide mannen gingen tot het uiterste en na een ware uitputtingsslag kwamen de UDIROS Outdoor atleten onder luid gejuich van het publiek over de finish. Binnen de sportvereniging UDIROS wordt elk jaar de ’Trochsetters Bokaal’ uitgereikt voor de atleet die de meest bijzondere prestatie heeft neergezet, beide heren hebben zich met deze prestatie zeker genomineerd. 

Vooruitzicht

In februari staat voor de UDIROS Outdoor wedstrijdatleten de survivalrun in Gendringen op het programma. Werner Valk en Ydo de Vries zullen daar wederom meestrijden voor de podiumplekken. De andere atleten van Outdoor richten zich vooral op de survivalrun in Kootstertille, traditioneel een van de zwaarste runs van het circuit.