Marco Rojas zet carrière voort in Denemarken

HEERENVEEN - Marco Rojas verruilt per direct sc Heerenveen voor het Deense SønderjyskE. De 27-jarige Nieuw-Zeelander tekent een contract voor één jaar bij de huidige nummer elf van Denemarken.

Rojas speelde anderhalf jaar bij sc Heerenveen. De vleugelaanvaller kwam in de zomer van 2017 over van het Australische Melbourne Victory FC. De veertigvoudig international speelde 29 officiële duels voor de Friezen en was daarin goed voor vier doelpunten.

Twee van die vier treffers maakte Rojas vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, waarin hij de gehele Friese productie voor zijn rekening nam (2-0). 'Mijn sportieve hoogtepunt hier', blikte Rojas onlangs terug.

Beste oplossing

Technisch manager Gerry Hamstra noemde het vertrek van Rojas de beste oplossing voor beide partijen. ,,Marco had dit seizoen voor de winterstop weinig uitzicht op speeltijd. De komende maanden leek dat niet te veranderen. Dit is voor hem en de club het beste. Wij bedanken Marco voor zijn inzet en wensen hem alle succes bij zijn nieuwe club."