BoekStart inloopochtend en Seniorcafé in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - (Groot)ouders met baby’s en peuters zijn vrijdag 1 februari om 10.00 uur welkom op de BoekStart-inloopochtend in de bibliotheek van Heerenveen. Daarbij wordt aandacht besteed aan het Prentenboek van het Jaar. De 55-plussers kunnen woensdag 6 februari om 10.15 uur weer in de bieb terecht voor het Seniorcafé. Spreker is skûtsjesiler Harmen Brouwer.

Prentenboek van het Jaar is Een huis voor Harry van Leo Timmers. Dit staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari) en ook op de BoekStart-inloopochtend. Gedurende de voorleesdagen krijgen kinderen tot 7 jaar die bibliotheeklid worden een vingerpopje van de Harry uit het prentenboek cadeau. Ook is vanaf 23 januari het Tomke-uitdeelboekje It nije broerke fan Yana Yu gratis verkrijgbaar in de bieb. Beide zolang de voorraad strekt.

Skûtsjesiler

Harmen Brouwer zeilt al jaren mee in de SKS-skûtsjevloot. Daarnaast is hij docent aan de Maritieme Academie Harlingen en toneelspeler. Met verhalen en foto’s belicht Brouwer in het Seniorcafé zijn leven. 

Harmen en tweelingbroer Sytze zijn schipperskinderen. Vader Pieter is jarenlang schipper op het Heerenveense skûtsje Gerben van Manen. Al jong zijn de broers betrokken bij het skûtsjesilen. Een familiedroom komt uit als Sytze in 2017 schipper wordt op de Gerben van Manen. Harmen geniet als fokkenist mee van de resultaten van de afgelopen twee jaar, waarin Heerenveen beide keren als tweede eindigt. Komende zomer wordt hij IFKS-schipper op de Drie Gebroeders.

Naast skûtsjesilen heeft Harmen toneelspelen als passie. Oom Bert Sinnema schrijft in 2014 het toneelstuk Skippersbitter over het skûtsjesilen. Samen spelen ze dit vele malen in een uitverkocht theaterschip. Zomer 2018 is Harmen verteller bij het Earnewâldster openluchtspel Myn Skip.