Cybercaravan voor deur Friesland College

HEERENVEEN - Het Friesland College zet aanstaande vrijdag en zaterdag de deuren weer wijd open. Er is van alles te zien en beleven. Opvallend: de praktijkroutes in de zorg zijn te verkennen in drie Friese instellingen. Ook staat er een cybercaravan voor de deur.

Op zaterdag staat hij op de stoep van Sportstad in Heerenveen. in de caravan kunnen bezoekers nagaan wat zij weten van ‘cyber security’. Zijn ze voorzichtig genoeg? Weten ze wat ze moeten doen als er iets vervelends aan de hand is? Om er op tijd uit te komen, moeten mensen een aantal digitale puzzels oplossen. En dat is lastig genoeg.

Het Friesland College werkt hierin samen met CMG en andere IT-bedrijven. In deze opleiding werken en leren mbo-studenten binnen verschillende bedrijven om de digitale veiligheid in kaart te brengen én vervolgens op orde te brengen.

Het Friesland College en CMG werken al langer samen in praktijkroutes. Cyber Security is een nieuwe tak. Opzet is weer om - samen met bedrijven - goed werk te leveren en studenten een inspirerende leeromgeving te bieden.

Alle locaties van het Friesland College zijn op vrijdag en zaterdag open om informatie te halen, sfeer te proeven en - zoals altijd - vragen te stellen aan docenten en studenten. Zij kennen immers de praktijk.

De open dag is op vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur.