Oprichtingsbijeenkomst Broodfonds Mid-Fryslân

AKKRUM - Met een gezamenlijke toost op ieders gezondheid werd het gevierd: de oprichting van Broodfonds Mid-Fryslân per 1 februari 2019.

Zo’n 30 ondernemers uit voornamelijk Akkrum, Aldeboarn en omgeving tekenden hun lidmaatschapsovereenkomst en zijn daarmee verzekerd van maximaal twee jaar inkomenssteun bij eventuele arbeidsongeschiktheid. Een broodfonds is echter geen verzekering, maar een onderlinge financiële ondersteuning binnen een beperkte groep.

Het broodfonds is een particulier initiatief, ontstaan in 2006 omdat arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor veel zelfstandigen te duur zijn. Of onbereikbaar: boven een bepaalde leeftijd, of wanneer de verzekeraar je beroep of je ziektegeschiedenis te risicovol vindt, kom je niet in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Een broodfonds is een vereniging van maximaal vijftig ondernemers die gezamenlijk afspreken om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen. Daarvoor zetten zij maandelijks geld opzij op een aparte broodfondsrekening.

Wanneer een broodfondslid arbeidsongeschikt wordt, ontvangt hij of zij maandelijks schenkingen van de andere deelnemers, belastingvrij, gedurende maximaal twee jaar. Het geld wat op de broodfondsrekening gespaard wordt, is geen premie, maar blijft privévermogen. Wie stopt met het broodfonds neemt zijn saldo gewoon weer mee. Betaalbaar, kleinschalig, transparant: een broodfonds is gebaseerd op vertrouwen en goede afspraken.

Broodfonds Mid-Fryslân heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via bestuur.mid-fryslan@broodfonds.nl.