Tialda Hoogeveen start als schoolschrijver op Het Vogelnest

HEERENVEEN - Schrijfster Tialda Hoogeveen is donderdag begonnen als schoolschrijver op obs Het Vogelnest in Heerenveen. Wethouder Jelle Zoetendal hing haar een sjerp om als teken dat ze is gestart met het schoolschrijvertraject.

De Schoolschrijver zet professionele kinderboekenauteurs in om leerlingen taalsterk te maken.

Wethouder Zoetendal vertelde dat hij vroeger veel las en dat hij nu zijn kinderen elke dag voorleest. Enkele leerlingen stelden vragen aan hun schoolschrijver, die veel zin in heeft in haar taak. Tialda Hoogeveen is een half schooljaar verbonden aan Het Vogelnest en zal in drie groepen lessen geven rondom boeken, lezen en schrijven. Ouders en leerkrachten worden er actief bij betrokken. De leesconsulent van bibliotheken Mar en Fean heeft boekenkisten voor gebruik in de klassen verzorgd.

In heel Friesland zijn in totaal vijf schrijvers actief tijdens de negende editie van het project. Het is een initiatief van stichting De Schoolschrijver, Bibliotheekservice Fryslân en (in de gemeente Heerenveen) van bibliotheken Mar en Fean. In de gemeente is ook Lida Dijkstra actief als schoolschrijver. Zij is verbonden aan It Haskerplak in Oudehaske.

Stichting De Schoolschrijver werkt vanuit Amsterdam en bereikt landelijk meer dan tienduizend kinderen op vijftig basisscholen.