Leerlingen rennen 8555 euro bij elkaar voor UMCG

HEERENVEEN - De leerlingen van obs Het Slingertouw uit Heerenveen hebben vrijdag een cheque van 8555 euro aangeboden aan de Stichting vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, onderdeel is van het UMCG.

Via een sponsorloop hebben de kinderen dit bij elkaar gerend. Met dit geld proberen de bijna 400 leerlingen van Het Slingertouw, via de stichting een bijdrage te leveren om het verblijf van hun leeftijdsgenoten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Het opgehaalde geld is speciaal bestemd voor de kinderafdeling waar kinderen opgenomen liggen op de afdeling Oncologie en Cardiologie.

Jaarlijks kiezen de leerlingen, in samenwerking met de leerkrachten en leerlingenraad, een goed doel om zich als school voor in te zetten. Na Unicef, Serious Request en De Voedselbank was het dit jaar de beurt aan de kinderafdeling van het UMCG. Om geld in te zamelen is deze keer gekozen voor een sponsorloop voor alle leerlingen van groep 1 tot en met 8.

Voorafgaand aan de sponsorloop is in elke klas een voorlichting gegeven over het doel. Hierdoor kwam het doel dichterbij de kinderen te staan en hebben zij zich volledig ingezet. Wat resulteerde in het hoge bedrag.

De stichting Vrienden Beatrix Ziekenhuis binnen het UMCG heeft als doelstelling heeft om het verblijf van de opgenomen kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Met dit geld kan een bijdrage worden geleverd om het verblijf van zowel kinderen als ouders te veraangenamen door in te springen op de behoeften van ouder en kind. Hierbij valt te denken aan: internet aan bed, theatervoorstellingen, muziekoptredens en het realiseren van huiskamers. Hierdoor kan het ziekenhuis een beetje voelen als "thuis".