Medailles voor turnsters WIK-FTC bij Grand Prix van Nîmes in Frankrijk

HEERENVEEN - Een aantal turnsters van WIK-FTC heeft zaterdag medailles gewonnen bij de Grand Prix van Nîmes in Frankrijk.

Hieronder een door WIK-FTC zelf aangeleverd verslag.

In de eerste middagronde waren Elbrecht Scholten, Welmoed Kramer en Femke Pander aan de beurt. Op het eerste onderdeel, de vloer, werd door Elbrecht en Welmoed een prachtige oefening neergezet. Femke had helaas een beetje pech en had een val. De sprong verliep keurig voor alle drie dames en Femke scoorde zelfs het hoogste cijfer.

Ook op de brug werden geen grote fouten gemaakt en Elbrecht turnde voor het eerst een nieuwe afsprong. Het laatste toestel was de balk en helaas moesten alle drie turnsters een val incasseren. Gelukkig kon ook Femke hier haar nieuwe afsprong laten zien en deze verliep heel goed.

Mirjam Rijpma mocht in de volgende ronde haar oefeningen presenteren en ze begon op de brug. Normaal gesproken een lastig toestel voor haar om mee te starten, maar ze knalde er een prachtige oefening uit. Een zeer positief begin van de wedstrijd. De balk is haar favoriete onderdeel en dat liet ze ook zien. Helaas toch een val met de arabier, maar daarna weer goed door naar de vloer.

Een mooie choreografie met goede acrobatiek leidde tot een keurige oefening. En dit was ook het geval met het laatste onderdeel de sprong: 2 huizenhoge tsukahara’s waren het resultaat.

Aan het einde van de dag werden alle prijzen uitgereikt. Uiteindelijk bleek dat Welmoed een bronzen medaille mocht ophalen en Mirjam kreeg de zilveren medaille omgehangen.

Elbrecht werd 5e en Femke 9e in een enorm sterk deelnemersveld van 19 turnsters. Een fantastisch resultaat.

Al met al een ontzettend leuke wedstrijd, waar de turnsters en trainers enorm veel van geleerd hebben.