CSC ’45 Heerenveen gastheer Nederlands kampioenschap micro teamgym

HEERENVEEN De Heerenveense gym- en turnvereniging CSC ’45 is zaterdag 2 februari gastheer van het Nederlands kampioenschap micro teamgym.

Hieronder een door de club zelf aangeleverde tekst.

Reeds maanden geleden is gestart met de voorbereidingen en dankzij de inzet van een legioen aan vrijwilligers kan de club zaterdag een geweldig springspektakel aanbieden. Een groot aantal teams uit heel Nederland komt strijden om de landstitel en het belooft een spannende en enerverende wedstrijddag te worden.

Wat is micro teamgym?

Micro teamgym is een onderdeel van de turnsport waarbij in groepen van drie turn(st)ers op de airtrack (een ‘verende lange mat’) en op de minitrampoline verschillende sprongen worden uitgevoerd. Deze sprongen variëren van onder andere tsukahara's, salto's met schroef en dubbele salto's op de minitrampoline tot lange sprongenseries op de airtrack. Het is een heel levendige wedstrijd vanwege de variëteit in sprongen, maar ook vanwege het feit dat de sprongen op muziek worden uitgevoerd.

CSC ’45 groots vertegenwoordigd

CSC ’45 Heerenveen doet met zes teams mee in de leeftijdscategorieën Senior en Junior en op de niveaus A tot en met C. De spring(st)ers hebben een lange aanloop gehad naar deze wedstrijd, omdat het springseizoen al in november 2018 van start was gegaan. Provinciaal, noordelijk en nationaal, de CSC ’45-teams hebben al in heel Nederland gesprongen en nu mogen ze 'in de thuishaven' mee doen aan dit NK micro teamgym.

Geniet mee

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen ontdekken hoe spannend, leuk en spectaculair deze tak van de turnsport is.

De eerste teams starten zaterdag om 9.15 uur en gedurende de hele dag wordt het publiek getrakteerd op een diversiteit aan mooie springelementen.