EenVandaag: ‘SC Heerenveen in top drie met geweldsincidenten rondom thuiswedstrijden’

HEERENVEEN - SC Heerenveen staat volgens EenVandaag in de top drie van voetbalclubs waarbij er de afgelopen vier seizoenen bij thuiswedstrijden de meeste geweldsincidenten waren.

Alleen bij Ajax en Willem II waren er volgens EenVandaag, dat cijfers opvroeg bij de politie, meer vechtpartijen of mishandelingen. De incidenten zelf worden alleen geteld als er een melding wordt gedaan bij de politie.

Ook voor wat betreft incidenten rondom vuurwerk, spreekkoren en het gooien met spullen staat SC Heerenveen volgens EenVandaag bij de clubs waar het vaak mis is. In de categorieën 'vernieling' en 'andere incidenten' zijn de meeste meldingen volgens diezelfde cijfers zelfs afkomstig van SC Heerenveen.

SC Heerenveen heeft tegenover Omrop Fryslân laten weten verbaasd te zijn. De club zegt contact te hebben gehad met de politie. Die zou hebben gezegd dat ze in die vier jaar maar twee incidenten met meerdere supporters hebben geregistreerd.

Joost Arentsen van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme zegt dat er sprake kan zijn van 'interpetatieverschillen' tussen regionale politie-eenheden.