Gratis tweedaagse Cultuurklank Festival in De Rinkelbom krijgt een vervolg

HEERENVEEN - Het gratis Cultuurklank Festival in De Rinkelbom aan de Zwanedrift 2 in Heerenveen krijgt een vervolg. De tweede editie is op zaterdag 9 en zondag 10 februari.

Op beide dagen zijn er dan van 12.00 tot 17.00 uur diverse cultuuraanbieders uit de gemeente Heerenveen aanwezig. Zij houden dan diverse gratis activiteiten, zoals: workshops, optredens, kunnen instrumenten worden uitgeprobeerd en is er karaoke. Ook is er een foodplaza.

Op de zaterdag zijn er onder andere optredens: de MEX Rockband, Jan de Roas Sjongers, Harmonie Akkrum, Flowerpowerkoor, Oratoriumkoor COV, Naomi’s Bellydance School, Stichting Latinos Unidos enJOYcreation.

Daarnaast kan bij Muziekcentrum De Speeldoos en Dansschool Hier! kennis worden gemaakt met docenten. Verder is er op zaterdag een klankschalensessie, geeft Victoria Nair-Price een workshop algemene muzikale vormin, is het Mini Theater Friesland aanwezig, geeft Erya-art een workshop realistisch tekenen en kan geknutseld worden bij De Geele Bosch.

Zondagprogramma

De line-up op zondag bestaat uit: Brassband Advendo, Brassband Pro Rege, Sjongnocht en Daan Douma.

Verder kan op de zondag worden meegedanst bij Salsero Mboka, kunnen muziekinstrumenten worden uitgeprobeerd uit bij Jelle Visser, Janneke Zwezerijnen-Boeschoten, Ingrid Beerda-Hütten en/of Arjan van der Boom en kan zangles worden gevolgd bij zangschool Vocalliezz.

Ook is op de zondag Linda Sinnige aanwezig met de Villa Ontdektafel en haar spel Dikke Draai Ananas. Terwijl samen met Kirsten Krijthe kan worden getekend en bij Marloes van der Meulen geleerd kan worden hoe te programmeren.

Eten

Op beide dagen kan er ook eten worden uitgeprobeerd. Zoals: Turks eten van Afiyet Olsun, Caribisch eten van de stichting Showteam Latinos Unidos, Indonesisch eten van Mammiejammie, Pakistaans eten van Shazia’s Oriental Food en eten van de wereldkeuken van Welcome Foodlovers.

Daarnaast geeft Afiyet Olsun op de zaterdag vanaf 14.00 uur een kookdemonstratie Bulgur Pilav. Terwijl er op de zondag vanaf 14.00 uur een demonstratie is hoe een Turkse omelet te maken.