FOTO’S | Vurige wens uitgesproken voor nieuwbouw met extra trainingsbaan bij heropening ijshockeyhal Heerenveen

HEERENVEEN - De ijshockeyhal bij Thialf is vrijdagavond heropend. Dat is gevierd met een bescheiden feestje.

Op de bijeenkomst kwam de wens naar voren voor een nieuwe ijshockeyhal met een extra ijsbaan voor jeugdtrainingen. UNIS Flyers-voorzitter Henk Hoekstra hoop dat dat zo snel mogelijk gerealiseerd wordt. De wens is onder andere dat in een eventuele nieuwe hal meer ijs komt om ook andere sporten te kunnen herbergen zoals kunstrijden en curling.

Hoekstra: „Het zou niet onverstandig van de gemeente Heerenveen zijn om hier vanwege de toekomst van ijshockey in Heerenveen over na te denken.”

Windverbanden

Om de heropening mogelijk te maken bracht Van Wijnen uit Gorredijk onlangs nieuwe windverbanden aan. De kosten van de maatregelen bedragen enkele tonnen. Dat geld wordt in eerste instantie voorgeschoten door de gemeente Heerenveen.

Uit een feitenrelaas dat door de gemeente wordt opgesteld moet uiteindelijk blijken wie daadwerkelijk opdraait voor de kosten. Met de betrokken partijen wordt nog uitgezocht wie wat gaat betalen.

De ijshockeyhal werd op 6 december van het afgelopen jaar direct voor onbepaalde tijd gesloten door burgemeester Van der Zwan, omdat de hal onveilig zou zijn voor sporters en publiek. Zo kwamen onder andere bij een stabiliteitsproef vervormingen van het dak aan de oppervlakte. De dakconstructie is nu verstevigd en moet weer tien jaar meekunnen.

Henk Hoekstra, voorzitter van de UNIS Flyers, liet weten dat de heropening ook niet langer op zich had moeten laten wachten. ,,Want dan was het gedaan met de club. Er is niet alleen sprake van veel minder recettes. Ook hebben we kosten doordat we moeten uitwijken naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Ik heb er slapeloze nachten van gehad. Hopelijk zijn die nu voorbij.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)