Goede resultaten turnsters Udiros in Stiens

NIEUWEHORNE/STIENS - Zeven turnsters van Udiros uit Nieuwehorne hebben afgelopen weekend in Stiens meegedaan aan de eerste wedstrijden voor de wedstrijdgroep vier.

Hieronder een door Udiros zelf aangeleverd verslag.

Helaas moest Esther Beltram afzeggen vanwege privé omstandigheden. Celina Vries bleef dus op de zaterdag over in de categorie senior G. Ze turnde een goede wedstrijd wat uiteindelijk een mooie zesde plek opleverde in de einduitslag. Celina plaatste zich met een tweede plek op brug wel voor de Friese toestelkampioenschappen op 29 juni in Drachten.

Op zondag waren Sylke Bik en Gilke Monkel aan de beurt ook in de categorie senior G. Ze moesten openen op balk wat altijd een moeilijk toestel is. Ze deden dit beide met veel overtuiging. Het volgende toestel was de vloer. Hier liet Sylke haar vloeroefening zien wat haar veel applaus opleverde. Uiteindelijk eindigde ze als tweede in de rankschikking op dit toestel.

Ook Gilke gaf alles in haar vloeroefening en deed er alles aan om een mooie oefening neer te zetten. Het volgende toestel was de sprong. Hier lieten beide dames een goede overslag zien waarmee ze hoog scoorden.

Als laatste de brug. Met een prima laatste oefening op de brug sloten ze beide de wedstrijd op een mooie manier af. Uiteindelijk eindigde Gilke net buiten het podium op de vijfde plek en mocht Sylke het podium beklimmen op de tweede plek. Een geslaagde wedstrijd. Uiteindelijk bleek dat Sylke zich geplaatst heeft voor vloer, brug en balk voor de FK per toestel. Gilke plaatste zich met een mooie tweede plek op balk ook voor het FK.

In de laatste ronde waren Irene Hofma en Ilona Schimmel in de categorie junior H aan de beurt. Dit samen met Mare Bos in de categorie junior G. De wedstrijd startte op de brug. Een toestel wat de dames wel ligt dus dat was lekker inkomen. Als tweede toestel was de balk aan de beurt.

Dit is toch voor de dames nog wel een spannend toestel. Helaas incasseerden ze allemaal één of meer vallen waardoor er helaas veel punten werden verspeeld. Op vloer liet de techniek ons eerst even in de steek omdat de CD niet wilde afspelen. Gelukkig was er nog een reserve CD aanwezig maar door de stress liep het voor een aantal niet helemaal lekker. Met sprong mochten we de wedstrijd afsluiten.

Met 3 keer een goede overslag sloten ze de wedstrijd op een goede manier af. Voor Ilona bleek uit de uitslagen dat ze zich op brug bij de eerste 4 had geplaatst waardoor ze zich voor de Friese Kampioenschappen per toestel heeft geplaatst op het de brug.

Al met al hele mooie resultaten dit weekend voor Udiros.